Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

19. juni 2020 10:45

3 personer sigtes for blandt andet at fremsætte trusler via TikTok

Sydøstjyllands Politi sigter nu tre mænd i en sag, hvor de i flere videoer på det sociale medie TikTok truer navngivne myndighedspersoner fra deres lokalområde og udgiver videoer med en række andre kriminelle handlinger.

Sydøstjylland Politis logo

Efter en anmeldelse af videoerne til Sydøstjyllands Politi den 4. maj 2020 er sagen blevet efterforsket, og det har ledt til en ransagning af de tre personers hjem fredag den 19. juni 2020. Her blev de tre mænd anholdt og sigtet for blandt andet at have fremsat trusler om vold og trusler på livet mod nogen i offentlig tjeneste. De tre sigtede er alle fra Vejle-området. To af dem er 18 år, og den tredje er 19 år. 

Videoerne, som de tre mænd mistænkes for at have udgivet på TikTok, viser blandt andet personer i offentlig tjeneste, mens de udfører deres job. Til videoerne er der så fremsat trusler ved brug af hashtags og tekster med trusler og navne på myndighedspersonerne samt emojis med knive og lignende.

Ud over videoer med trusler mod myndighedspersoner har Sydøstjyllands Politi også fundet frem til en række andre videoer, der viser kriminelle handlinger. De tre mænd mistænkes alle for også at stå bag udgivelserne af disse videoer på TikTok. Videoerne viser blandt andet en sovende kvinde på gaden, der forulempes, ved at der bliver hældt øl ud over hende, tyveri fra indkøbsvogne, forsøg på tyveri af en lastbil, trusler fremsat mod en person på løbehjul og en kost, der smadrer en rude. 
 
’Det er en sag, som Sydøstjyllands Politi tager meget alvorligt, og derfor sætter vi hurtigt ind over for at få stoppet og fjernet videoerne, og få stillet de ansvarlige til ansvar for deres handlinger, udtaler vicepolitiinspektør Carsten Thostrup fra Sydøstjyllands Politi og tilføjer: ’Vi kan se, at nogle af videoerne er blevet delt og liket af andre, og det vil på det kraftigste råde folk til at lade være med. Og vi vil også gerne opfordre forældre til at være opmærksomme på, at deres børn og unge ikke får delt videoer med kriminelle handlinger, eller som har et grænseoverskridende indhold.’ 

Efterforskningen af videoerne med trusler og andre kriminelle handlinger foregår i samarbejde med NC3, som er politiets nationale center for cyber kriminalitet. NC3 har haft kontakten til TikTok, som har hjulpet med at sikre videoerne. TikTok er blevet anmodet om at slette dem. 

Sagen efterforskes nu videre, indtil de tre mænd skal for retten, hvor den endelige afgørelse i sagen træffes. 
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

18. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tiltale rejses i sag om dødsfald på bosted

Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i en sag, hvor en kvindelig beboer på 20 år blev fundet død i et badekar den 19. juni 2019 på det kommunale bosted i Vejle, hvor hun boede.

13. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Grundlovsforhør: to sigtes for indbrud og tyveri

To mænd på henholdsvis 37 år og 40 år fremstilles i dag, onsdag den 13. januar 2021 i grundlovsforhør ved Retten i Horsens sigtet for indbrud og tyveri fra to villaer.

11. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tungvognskontrol med fokus på ulovlig cabotagekørsel

Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi startede året med at gennemføre målrettede kontroller med fokus på ulovlig cabotagekørsel. Kontrollerne kørte over tre dage og alt i alt blev der udstedt bøder til udenlandske vognmænd og danske virksomheder for omkring 465.000 kr. for overtrædelserne af cabotagereglerne.