Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

3. september 2019 14:58

Beredskabsøvelse i Vejle afsluttet

I dag afholdt Sydøstjyllands Politi en beredskabsøvelse sammen med en række myndigheder i og omkring en virksomhed på havnen i Vejle.

Afspærring

Øvelsen tog afsæt i et klorgas-udslip på virksomheden Brenntag Nordic A/S omkring kl. 0900, og herefter skulle der arbejdes hurtigt hos både politi, Trekant Brand, Hjemmeværn, Region Syddanmark og hos Vejle Kommune for at håndtere denne hændelse bedst og hurtigst muligt.  En række andre beredskabsaktører fulgte også øvelsen på sidelinjen.

Som elementer i øvelsen var et tæt bebygget område, som skulle evakueres, vejrforhold, der ændrede sig under øvelsen, udfordrende trafikforhold, og så et potentielt meget farligt stof, klorgas, som en sky i området. Stoffets præcise karakter skulle fastlægges, forholdsregler for potentielt ramte borgere skulle besluttes, et tilhørende beredskab bl.a. i form af modtagecentre skulle etableres og m.m.

’Det var en spændende øvelse, der havde til formål at afprøve og stresse beredskabet og samarbejdet mellem de involverede myndigheder og samarbejdsparter,’ udtaler vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen fra Sydøstjyllands Politi. 

Det samarbejde viste sig heldigvis at fungere efter hensigten, så hændelsen blev håndteret, og de personer, der potentielt set kunne have været i fare under giftudslippet, blev ’reddet’.

’Heldigvis var det denne gang kun en øvelse, som var sat i den virkelige verden, og det er vigtigt for vores arbejde, at vi kan øve i så virkelige omgivelser som muligt. På den måde holder vi vores færdigheder ved lige, så vi er helt klar, hvis en virkelig hændelse skulle ramme os, og den læring, vi har gjort os i dag, skal nu nyttiggøres i det videre beredskabsarbejde,’ uddyber Vicepolitiinspektør Søren Munk Frederiksen.    
 
  

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

25. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi efterlyser ejere til formodede tyvekoster

Genkender du nogle af disse ting?

22. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd idømt et års ubetinget fængsel for brandpåsætning

Retten i Kolding idømte i går to mænd på henholdsvis 35 år og 37 år et års ubetinget fængsel for i forening at have sat ild til den 37-åriges forretning i Fredericia i juni 2023 med henblik på forsikringssvig.

22. marts 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi sigter 49-årig mand for flere blufærdighedskrænkelser

De seneste måneder har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om blufærdighedskrænkelser i Kolding-området. Den efterfølgende efterforskning har ført til, at en mand fra Kolding er blevet sigtet.