Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

30. september 2019

Bøder til to vognmænd for manipulation

To vognmænd fra henholdsvis Hviderusland og Litauen må betale større bøder efter deres lastbiler torsdag den 26. september blev kontrolleret af Tungvognscenter Syd ved Padborg.

Emulator

Ved kontrollen foretog medarbejdere fra Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi en særlig teknisk undersøgelse af de to lastbiler og kunne konstatere, at der var blevet manipuleret med lastbilernes Adblue-systemer. Adblue-systemerne neutraliserer de sundhedsskadelige NOx-partikler, som lastbilernes motorer udleder. Manipulationen af systemerne havde gjort, at systemerne var blevet sat helt ud af drift.

På den baggrund fik den litauiske vognmand en bøde på 22.500 kr. Den hviderussiske vognmand blev dog sigtet for yderligere forhold blandt andet takografi-manipulation og er derfor blevet stillet overfor et bødekrav på 80.000 kr. Begge vognmænd har erkendt forholdene.

Lastbilerne får ikke lov til at køre videre, før bøderne er betalt, ligesom lastbilerne har været forbi et autoriseret værksted i Danmark for at blive gjort lovlige igen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

3. juli 2020

Sydøstjyllands Politi

Grundlovsforhør: 6 personer fremstilles ved retten i Kolding

Fire mænd og to kvinder fremstilles lige nu i et grundlovsforhør ved retten i Kolding, der startede kl. 9.30. De seks personer sigtes for handel med narkotika og for besiddelse af yderligere narkotika med henblik på videresalg.

2. juli 2020

Sydøstjyllands Politi

Resultat af grundlovsforhør: 29-årig erkendte sig skyldig

Den 29-årige mand fra Vejle, som i dag blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Kolding kl. 11.00 erkendte sig skyldig i alle tre forhold, som han blev sigtet for.

2. juli 2020

Sydøstjyllands Politi

29-årig mand fra Vejle fremstilles i grundlovsforhør

En 29-årig mand fremstilles i grundlovsforhør i dag ved retten i Kolding kl. 11.00. Her sigtes han for at have begået voldtægt mod en 11-årig dreng.

Afvis cookies