Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

30. september 2019

Bøder til to vognmænd for manipulation

To vognmænd fra henholdsvis Hviderusland og Litauen må betale større bøder efter deres lastbiler torsdag den 26. september blev kontrolleret af Tungvognscenter Syd ved Padborg.

Emulator

Ved kontrollen foretog medarbejdere fra Tungvognscenter Syd fra Sydøstjyllands Politi en særlig teknisk undersøgelse af de to lastbiler og kunne konstatere, at der var blevet manipuleret med lastbilernes Adblue-systemer. Adblue-systemerne neutraliserer de sundhedsskadelige NOx-partikler, som lastbilernes motorer udleder. Manipulationen af systemerne havde gjort, at systemerne var blevet sat helt ud af drift.

På den baggrund fik den litauiske vognmand en bøde på 22.500 kr. Den hviderussiske vognmand blev dog sigtet for yderligere forhold blandt andet takografi-manipulation og er derfor blevet stillet overfor et bødekrav på 80.000 kr. Begge vognmænd har erkendt forholdene.

Lastbilerne får ikke lov til at køre videre, før bøderne er betalt, ligesom lastbilerne har været forbi et autoriseret værksted i Danmark for at blive gjort lovlige igen.

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

20. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Skoleintranettet 'AULA' også misbrugt i Sydøstjyllands Politikreds

Gårsdagens misbrug af ’AULA’ til fremsættelse af trusler er fortsat mod Juelsminde skole i Sydøstjyllands Politikreds.

13. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Det blev dyrt at manipulere

Et ukrainsk selskab blev i dag ved retten i Kolding idømt en bøde på 50.000 kr. for at have manipuleret med lastbilens forureningsbegrænsende udstyr og for at have kørt uden tilladelse

12. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Ansøgningsfrist for tilladelse til udvidet åbningstid i jul og nytår

Den 1. december er det sidste frist for at søge tilladelse, hvis man ønsker at udvide sin restaurations åbningstider i forbindelse med jul og nytår 2019 i Sydøstjyllands Politikreds.

Afvis cookies