Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

12. maj 2023 08:30

Aggressiv mand i Flixbus førte til massiv politiindsats

Sydøstjyllands Politi tog ingen chancer, da passagerer i en bus i går ved 20-tiden anmeldte, at en medpassager var aggressiv og truede med bl.a. at springe bussen i luften.

politibil tæt på

Der var imidlertid ingen bombe eller lignende, og den 33-årige blev anholdt uden yderligere dramatik. Han er fortsat anholdt, og det undersøges i øjeblikket om der er grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

 

Det var da bussen, der var på vej ad Østjyske motorvej mod nord, var ved Fredericia, at flere passagerer oplevede den 33-årige mand fra København som aggressiv og truende, og herunder truende med både at springe bussen og passagerne i luften. På den baggrund blev politiet alarmeret.

 

Det lykkedes Sydøstjyllands Politi meget hurtigt at samle det fornødne antal patruljer til at kunne håndtere situationen og bringe bussen til en sikkert stop på rastepladsen ved DTC ved Vejle. Her blev passagerne bragt ud af bussen og den 33-årige anholdt. Da der efter forklaringerne var truet med at springe bussen i luften, blev det vurderet nødvendigt at undersøge bussen for en eventuel bombe eller lign. Derfor blev EOD tilkaldt ligesom Sydøstjyllands Politis egne sprængstofhunde blev anvendt. Der blev ikke fundet noget i relation til de nævnte trusler.

 

Passagerne blev efter afhøring ved busselskabets foranstaltning bragt videre.

 

Hændelsen anses nu for helt afsluttet, og der var på intet tidspunkt fare for en bombesprængning, men politiindsatsen måtte naturligvis tage afsæt i, at det var en mulighed, og derfor var der da også tale om en ikke helt almindelig oplevelse for buspassagerne eller de, der blev vidne til indsatsen.

 

Sydøstjyllands Politi vil senere orientere om, hvorvidt det juridisk vurderes, at der er grundlag for fremstilling i Grundlovsforhør.

 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

22. maj 2023

Sydøstjyllands Politi

Stor bøde til vognmand

En 45-årig vognmand fra Sønderjylland blev i dag ved retten i Sønderborg idømt en bøde på 175.000 kr. for medvirken til godskørsel for fremmed regning uden tilladelse.

17. maj 2023

Sydøstjyllands Politi

20-årig mand mistænkes for røverier i flere politikredse

En 20-årig mand fra Fredericia blev torsdag den 4. maj 2023 anholdt og sigtet for en række røverier begået i tre politikredse. Fredag den 5. maj blev den 20-årige fremstillet i en lukket grundlovsforhør, mistænkt for at have begået 8 røverier. Han blev varetægtsfængslet i 4 uger.

10. maj 2023

Sydøstjyllands Politi

34-årig mand fremstilles i grundlovsforhør for forsøg på manddrab

Sydøstjyllands Politi anholdt i morges omkring kl. 7.20 en 34-årig mand fra Jelling. Han er sigtet for forsøg på manddrab mod en 34-årig mand fra Skanderborg-området.

Forslag