Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

22. april 2024 11:39

Efterforskning af bombetrussel i Billund Lufthavn


Den mand i 30’erne, der blev anholdt i forbindelse med hændelsen i Billund Lufthavn i lørdags, blev i går varetægtsfængslet i 4 uger ved et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre. Sagen bliver nu efterforsket intensivt af Sydøstjyllands Politi.

Sydøstjylland Politis logo

Lørdag omkring kl. 10.30 indleverede den mand, som i går blev fremstillet i grundlovsforhør, en genstand til politiet i Billund Lufthavn, som han meddelte indeholdt sprængstof. 

På den baggrund blev den pågældende mand anholdt, og lufthavnen blev herefter evakueret. Forsvarets ammunitionsryddere, bombehunde og efterforskere undersøgte efterfølgende lufthavnen og sikrede spor på stedet. Politiet vurderede, at det var forsvarligt at åbne lufthavnen igen omkring kl. 19.00 lørdag.

”Når vi modtager en sådan melding, så tager vi det absolut alvorligt og tager ingen chancer. Derfor var det nødvendigt at evakuere lufthavnen hurtigst muligt,” fortæller politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: "Jeg vil gerne anerkende både personalet i Billund Lufthavn, samarbejdspartnere, de rejsende og alle andre, der ydede hjælp til at få det gjort hurtigt og i god ro og orden.”

Sydøstjyllands Politi var i forbindelse med efterforskningen af hændelsen fortsat til stede i og omkring Billund i flere timer efter, at Billund Lufthavn kunne åbne igen. 

Genstand fra Billund Lufthavn undersøges
Genstanden, som blev indleveret til politiet i lufthavnen, blev senere lørdag aften destrueret ved en kontrolleret sprængning i et område omkring Hejnsvig, hvor det blev vurderet forsvarligt. Det var forsvarets ammunitionsryddere, der foretog sprængningen.

”Der blev inden destruktionen taget kemiske prøver af genstanden, og vi afventer fortsat de tekniske erklæringer for med sikkerhed at kunne sige, hvad den indeholdt,” understreger Michael Weiss.

Sprængning af hæveautomat
Omkring kl. 04:00 natten til lørdag modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om, at en hæveautomat på Nordmarksvej i Billund var blevet sprængt. 

Det indgår fortsat i politiets efterforskning, hvorvidt dette måtte have en sammenhæng med bombetruslen i Billund Lufthavn. 

Fremstilling i grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre
Kl. 10.00 søndag blev den anholdte fremstillet i et grundlovsforhør for dobbelt lukkede døre. 

Det betyder, at Sydøstjyllands Politi blandt andet ikke kan uddybe nærmere om mandens identitet, eller hvad han er sigtet for. 

Manden blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet i 4 uger. Han kærede ikke dette.

Efterforskningen fortsætter
Sydøstjyllands Politi fortsætter nu en intensiv efterforskning af hændelserne i Billund.

I efterforskningen indgår blandt andet også, hvad mandens motiv måtte have været, og som nævnt, hvorvidt de to hændelser i Billund måtte have en sammenhæng. 

Grundet den verserende efterforskning og da grundlovsforhøret blev afholdt for dobbelt lukkede døre, så har Sydøstjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger at dele med offentligheden om hændelserne i Billund.  
 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

23. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi beslaglægger 300 lattergasflasker

To personer fra henholdsvis Vejle og København blev onsdag anholdt i forbindelse med en aktion, hvor Sydøstjyllands Politi fandt og beslaglagde 300 lattergasflasker.

21. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

Ejere efterlyses til formodede tyvekoster

Sydøstjyllands Politi har i forbindelse med en ransagning på en adresse i Skanderborg-området beslaglagt flere formodede tyvekoster. De formodes at være stjålet i forbindelse med indbrud begået i et eller flere private hjem.

13. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd varetægtsfængslet for indbrud i virksomheder

Natten til lørdag modtog Sydøstjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud i en virksomhed i Vejle. Senere lørdag blev to mænd varetægtsfængslet for indbrudsforsøg i virksomheden og for indbrud begået på Rådhuset i Grindsted.