Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

20. april 2024 13:26

Evakuering i Billund Lufthavn

Sydøstjyllands Politi er lige nu massivt til stede i Billund Lufthavn på baggrund af en bombetrussel, der blev anmeldt til politiet omkring kl. 10.30.

Sydøstjylland Politis logo

Politiet foretager på baggrund af bombetruslen fuld evakuering af alle rejsende i lufthavnen, og på nuværende tidspunkt er evakueringen fuldført.

 

’Vi anmoder alle om ikke at køre mod Lufthavnen og at følge politiets anvisninger på stedet,’ udtaler politiinspektør Michael Weiss fra Sydøstjyllands Politi og fortsætter: ’Evakueringen er foregået roligt og som forventet, hvor de rejsende har fulgt vores anvisninger.

 

Politiet vil nu med hjælp af efterforskere, bombehunde og Forsvarets ammunitionsryddere undersøge den konkrete anmeldelse i Lufthavnen. Det kan endnu ikke bekræftes, at der er tale om en bombe på stedet.

 

Der er på nuværende tidspunkt ikke flyaktivitet i Billund Lufthavn, og der er ikke en tidshorisont for, hvornår der vil være det igen. Følg oplysninger om flyaktivitet på Billunds Lufthavns hjemmeside og Facebook-side.

 

I forbindelse med anmeldelsen om en bombetrussel i Billund Lufthavn har Sydøstjyllands Politi anholdt en mand. Der er på nuværende tidspunkt ingen oplysninger om, at der skulle være andre, der står bag bombetruslen.

 

Sydøstjyllands Politi er også til stede ved en hændelse på Nordmarksvej i Billund, hvor der i nat omkring kl. 4.00 blev sprængt en hæveautomat. Politiet undersøger nu, hvorvidt de to hændelser måtte have en sammenhæng.

 

For rejsende til og fra Billund Lufthavn, så anmoder vi om at følge politiets oplysninger, som bliver sendt ud via mediet X og via pressemeddelelser og Billund Lufthavns hjemmeside og Facebook-kanal.

 

Så snart der er nyt om hændelsen vil Sydøstjyllands Politi informere via pressehenvendelser eller mediet X.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

1. maj 2024

Sydøstjyllands Politi

25 bilister overtrådte forbud mod kørsel på skolevej i Vejle

For en måned siden blev der som et forsøg indført kørselsforbud på veje nær Novaskolen i Vejle. En kontrol viste tirsdag, at mange bilister ikke overholdt forbuddet.

30. april 2024

Sydøstjyllands Politi

22-årig mand er sigtet for forsøg på manddrab i Fredericia

En 22-årig mand fra Fredericia blev mandag anholdt og sigtet for forsøg på manddrab efter en hændelse ved Lumbyesvej i Fredericia. Manden fremstilles i et grundlovsforhør klokken 10.00.

29. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Tryghedsundersøgelse: Borgere i Sydøstjylland føler sig fortsat trygge og har tillid til politiet

Politiets årlige tryghedsmåling er netop blevet udgivet. Den viser, at borgere i Sydøstjyllands politikreds generelt føler sig trygge i deres nabolag, og at politikredsens borgere generelt har en højere grad af tillid til politiet end landsgennemsnittet af borgere.