Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

30. maj 2023 14:23

Grindsted Nærpolitistation og Falck holder åbent hus


Lørdag den 3. juni holder Grindsted Nærpolitistation et fælles åbent hus-arrangement sammen med Falck, der er nabo til nærpolitistationen på Vestergade 67 i Grindsted.

Nærpolitistation Grindsted

På dagen kan du komme endnu tættere på Falck og dit nærpoliti og blandt andet få en snak med både brand- og politifolk. Falck er til stede med slukningskøretøj, tankvogn og stigevogn, og er du en af de modige, er der mulighed for at komme helt til top i stigevognen og se Grindsted fra luften. Holder du dig hellere på jorden, så kan du også få lov til at prøve kræfter med at håndtere en brandslange eller få en snak med brandfolkene om deres arbejde. 

Er du interesseret i politibiler og politiarbejdet, så kan du denne dag også få en snak med os om vores arbejde, politiets uddannelser, om hvad der rører sig i dit nærområde eller få gode råd om kriminalitetsforebyggende tiltag. Fra Sydøstjyllands Politi møder vi op med blandt andet patruljebiler, hundevogn, ATK-bil med måleudstyr (automatisk trafikkontrol) og politimotorcykler, så du får mulighed for at komme helt tæt på noget af politiets udstyr.

Til åbent hus-arrangementet vil der også være mulighed for at afprøve nogle af de elementer, som aspiranter til politiets uddannelse skal igennem for at blive optaget på uddannelsen. Det er børneversionen, vi har mulighed for at tage med, så denne aktivitet er mest rettet mod de meget små politiaspiranter.

Det bliver en festlig dag, og det er både for dig, der måske selv drømmer om at blive politimand eller brandmand, er nysgerrig på vores grej eller bare er interesseret i vores arbejde og vil have en snak med os. Alle er velkomne på dagen. Så er du til blå blik, udrykningskøretøjer og uniformeret personale, så er det nok noget for dig at møde op sammen med din familie, venner eller naboer. Det kræver ikke tilmelding.

På dagen vil der også være mulighed for at købe pølser og drikkevarer. 

Arrangementet afholdes fra kl. 10.00 – 14.00 på Vestergade 67 i 7200 Grindsted. 

Fakta om Grindsted Nærpolitistation
Nærpolitistationen i Grindsted åbnede officielt den 29. august 2022. Den er en del af Patruljecenter Midt i Sydøstjyllands Politi og løser derfor som alt overvejende hovedregel de opgaver, som hører under Patruljecentret i det geografiske område, nærpolitistationen dækker. 
Nærpolitistationen dækker geografisk hele Billund Kommune, og alle hidtidige lokale nærbetjente i kommunen hører nu til i det nye nærpolitifællesskab. 

Åbningstiden i Grindsted er tirsdag kl.11.00 – 17.00, onsdag kl. 09.00 – 15.00 og torsdag kl. 11.00 – 17.00, men nærpolitistationens medarbejdere arbejder i kommunen i hele arbejdstiden med patruljevirksomhed, sagsbehandling, relationsopbygning, tryghed m.v.


Opgaveoversigten for nærpolitistationen ser sådan ud: 

 • Nærpolitiopgaver 
  - Nærhed og Tryghed, herunder synlighed 
  - Relationsopbygning, - dialog og interaktion med borgere i nærpolitiområdet 
  - SSP og PSP 
  - Lokale formelle samarbejder 
 • Daglig synlig patruljering i fast plan i nærpolitienhedens område og hermed medvirken til nedbringelse af responstiden 
 • Konkret sagsbehandling af straffesager og andre sager
 • Ekspedition 

Nærbetjentene vil arbejde på tværs af nærpolitistationens geografi og opgaver, så alle samlet set får brede kontaktflader til nærområdet. Det vil sikre kompetencefastholdelse og udvikling og derved opstår også robusthed i opgaveløsningen, da den enkelte nærbetjent løbende og fleksibelt vil kunne varetage alle typer af opgaver på nærpolitistationen til gavn for borgerne. 

 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

27. september 2023

Sydøstjyllands Politi

Voldsepisode i Kolding

Tirsdag aften var Sydøstjyllands Politi synligt til stede i krydset mellem Haderslevvej og Agtrupvej i Kolding. Hændelsen omhandlede en voldsepisode mellem 3 personer.

27. september 2023

Sydøstjyllands Politi

Arbejdsulykke i Give

Sydøstjyllands Politi er lige nu til stede ved en arbejdsulykke i Give på Vejlevej 270. Fire medarbejdere er kommet til skade.

22. september 2023

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi lukker rocker tilholdssted

På baggrund af den verserende konflikt i rocker-bandemiljøet lukker Sydøstjyllands Politi et tilholdssted, hvor en rockergruppering holder til