Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

1. december 2021 09:03

To mænd fremstilles i grundlovsforhør efter hændelse natten til søndag ved vaccinationscenter i Horsens

Sydøstjyllands Politi sigter de to mænd for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder og begærer grundlovsforhøret kl. 10 ved retten i Horsens afholdt for lukkede døre

Grundlovsforhør

Den efterforskning, som Sydøstjyllands Politi har gennemført siden søndag morgen i anledning af hændelsen, har i går ført til anholdelse og sigtelse af de to mænd. Der er tale om en mand på 27 år fra Horsensområdet, der blev anholdt ca. kl. 16.45, og en mand på 33 år fra Brandeområdet. Sidstnævnte blev anholdt ca. kl. 17.15.

’Vi er tilfredse med, at vi hurtigt gennem en målrettet og ret intensiv efterforskning har kunnet identificere og anholde de to mistænkte’ siger politiinspektør Carit Andersen, leder af Efterforskningscentret ved Sydøstjyllands Politi. Han tilføjer ’Det er en meget alvorlig sag at forsøge at lave en brandstiftelse på en bygning, der huser en så vigtig samfundsfunktion som et vaccinationscenter er i den aktuelle situation. Det er denne alvor, der afspejles i sigtelsen, der er rejst mod de to mistænkte’.

Sigtelsen er rejst efter straffelovens § 181, stk. 1, jfr. stk. 3, der omhandler forsætlig brandstiftelse og har en strafferamme på op til 10 år. Der henvises endvidere til straffelovens § 81d er muliggør forhøjelse af straffen, når der er tale om coronarelateret kriminalitet.

Sydøstjyllands Politi oplyste mandags i en pressemeddelelse, at efterforskningen indtil da bl.a. havde afdækket, at der var knust en rude i bygningen på Fuglevangsvej i Horsens, der fungerer som vaccinationscenter, og at der også var forsøgt brandstiftelse af bygningen. Det fremgik endvidere af pressemeddelelsen, at Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen om hændelsen fra medarbejdere i vaccinationscentret, der opdagede den knuste rude og sporene efter forsøget på brandstiftelse, da de mødte ind på arbejde søndag morgen ved 9-tiden. Det blev også oplyst, at der straks blev foretaget udrykning til stedet, og at efterforskning herefter blev iværksat. 

Sydøstjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger  på nuværende tidspunkt af hensyn til det kommende grundlovsforhør og den videre efterforskning i sagen.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

To mænd fremstilles i grundlovsforhør efter hændelse natten til søndag ved vaccinationscenter i Horsens

25. januar 2023

Sydøstjyllands Politi

23-årig mand fremstilles for flere indbrud

En 23-årig mand fra Horsens fremstilles i dag i et grundlovsforhør ved Retten i Horsens kl. 13.00. Han er bl.a. mistænkt for at have begået 3 indbrud i private boliger i Horsens og for et forsøg på indbrud i en lejlighed ligeledes i Horsens.

16. januar 2023

Sydøstjyllands Politi

En dømt for drabsforsøg og en for grov vold i gentagelsestilfælde

Retten i Kolding idømte i dag to mænd på 30 år for et overfald på en nu 33-årig mand fra Vejle den 14. marts 2022. Den ene blev idømt 6 år for drabsforsøg, den anden blev idømt 1 år og 9 måneder for grov vold i gentagelsestilfælde.

9. januar 2023

Sydøstjyllands Politi

25-årig mand idømt 2 ½ års fængsel for bedrageri

En 25-årig mand fra Vejle blev i dag dømt for at have begået 132 tilfælde af bedrageri begået i perioden fra april 2021 – oktober 2022.

Forslag