Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

14. marts 2019

Hårde straffe til vognmand og chauffør fra Billund området

Retten i Kolding afsagde i dag dom i en sag, hvor en 44 chauffør og hans 53-årige vognmand var tiltalt.

Politilogo på betjents arm

Føreren var tiltalt for at have kørt på to andres førerkort i alt 31 gange, og derved overtrådt reglerne om køretid og hviletid. Vognmanden var tiltalt for at have medvirket til at føreren kørte på de andres førerkort.

Føreren blev idømt 3 måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, en bøde på 142.000 kr. og frakendelse af førerretten til tunge køretøjer i 2½ år. Vognmanden blev idømt 3 måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste.

”Kørslerne fandt sted i marts til juni måned 2016, hvor sagen blev efterforsket af Tungvognscenter Syd”, fortæller specialanklager Pernille Moesborg. Hun forklarer videre: ”Sagen har været så længe undervejs, fordi alle sager om overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne var sat i bero fra september 2017 til 1. juni 2018. Det har denne sag også måttet vente på”

Både vognmanden og føreren erkendte sig skyldige og modtog dommen.

 

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands Politi mødte specialanklager Pernille Moesborg

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 4024 5809

Flere nyheder

13. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Det blev dyrt at manipulere

Et ukrainsk selskab blev i dag ved retten i Kolding idømt en bøde på 50.000 kr. for at have manipuleret med lastbilens forureningsbegrænsende udstyr og for at have kørt uden tilladelse

12. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Ansøgningsfrist for tilladelse til udvidet åbningstid i jul og nytår

Den 1. december er det sidste frist for at søge tilladelse, hvis man ønsker at udvide sin restaurations åbningstider i forbindelse med jul og nytår 2019 i Sydøstjyllands Politikreds.

12. november 2019

Sydøstjyllands Politi

Ledige tider til teori- og køreprøver

Drømmer du om et kørekort inden jul, og er du klar, så er der ingen grund til at vente med at gå til køre- eller teoriprøve, hvis du er ved at tage kørekort til en almindelig personbil.

Afvis cookies