Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020 14:06

Litauisk vognmand dømt og udvist mindre end 24 timer efter anholdelse

Det hele startede som en sag om en manglende tilladelse, men endte som en sag om dokumentfalsk

politibil tæt på

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede den 15. juli 2020 om formiddagen ved Varde en litauisk varebil med påhængsvogn. Kontrollen viste, at vognmanden kørte godskørsel for fremmed regning, men han kunne ikke fremvise en Fællesskabstilladelse.

Vognmanden blev vejledt om, at det normalt medfører en bøde på 35.000 kr. at køre godskørsel for fremmed regning uden at have tilladelse hertil. Vognmanden sørgede herefter for via mail, at få fremsendt en tilladelse, som han fremviste for politiet som dokumentation for, at alt var i orden. Det kunne hurtigt konstateres, at tilladelsen var forfalsket ved, at der var rettet i tilladelsen, så det så ud som om, den var udstedt til vognmandens virksomhed.

Vognmanden blev den 16. juli 2020 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens, hvor han erkendte dokumentfalsk og kørsel uden tilladelse i 4 tilfælde i Danmark. Da han erkendte det hele kunne sagen afgøres med det samme med en såkaldt ”straksdom”.

Vognmanden blev idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 35.000 kr. og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år. Han blev fængslet straks efter dommen, som han modtog, mens han kærede fængslingen til landsretten.

Fællesskabstilladelse: Ved godskørsel med et vogntog med samlet tilladt totalvægt over 3.500 kg. er der krav om, at virksomheden har en Fællesskabstilladelse til godskørsel for fremmed regning. Tilladelsen udstedes af myndighederne i det land, hvor transportvirksomheden har hjemme. 

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands politi mødte Specialanklager Pernille M.A. Moesborg.
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

23. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Bøde på 157.500 kr. og mulig frakendelse af førerretten

Det startede med en håndholdt mobiltelefonen under kørsel og endte med en stor bøde og en mulig frakendelse af førerretten for en bulgarsk lastbilschauffør, da han torsdag den 22. april 2021 blev standset af en patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi.

22. april 2021

Sydøstjyllands Politi

Slagsmål i Horsens: Har du set noget?

Sydøstjyllands Politi modtog i går aftes omkring kl. 18.00 en anmeldelse om et slagsmål i Nørregade i Horsens.

20. april 2021

Sydøstjyllands Politi

3 personer dømt for blandt andet frihedsberøvelse i Give

To mænd på henholdsvis 21 år og 20 år og en ung pige på 15 år blev i går dømt ved Retten i Kolding for kvalificeret frihedsberøvelse mod en 18-årig mand. De to mænd blev også dømt for vidnetrusler mod den 18-årige mand.