Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020

Litauisk vognmand dømt og udvist mindre end 24 timer efter anholdelse

Det hele startede som en sag om en manglende tilladelse, men endte som en sag om dokumentfalsk

politibil tæt på

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede den 15. juli 2020 om formiddagen ved Varde en litauisk varebil med påhængsvogn. Kontrollen viste, at vognmanden kørte godskørsel for fremmed regning, men han kunne ikke fremvise en Fællesskabstilladelse.

Vognmanden blev vejledt om, at det normalt medfører en bøde på 35.000 kr. at køre godskørsel for fremmed regning uden at have tilladelse hertil. Vognmanden sørgede herefter for via mail, at få fremsendt en tilladelse, som han fremviste for politiet som dokumentation for, at alt var i orden. Det kunne hurtigt konstateres, at tilladelsen var forfalsket ved, at der var rettet i tilladelsen, så det så ud som om, den var udstedt til vognmandens virksomhed.

Vognmanden blev den 16. juli 2020 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens, hvor han erkendte dokumentfalsk og kørsel uden tilladelse i 4 tilfælde i Danmark. Da han erkendte det hele kunne sagen afgøres med det samme med en såkaldt ”straksdom”.

Vognmanden blev idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 35.000 kr. og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år. Han blev fængslet straks efter dommen, som han modtog, mens han kærede fængslingen til landsretten.

Fællesskabstilladelse: Ved godskørsel med et vogntog med samlet tilladt totalvægt over 3.500 kg. er der krav om, at virksomheden har en Fællesskabstilladelse til godskørsel for fremmed regning. Tilladelsen udstedes af myndighederne i det land, hvor transportvirksomheden har hjemme. 

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands politi mødte Specialanklager Pernille M.A. Moesborg.
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

14. august 2020

Sydøstjyllands Politi

88 personer sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet

Sydøstjyllands Politi sigtede i går aftes 88 personer for at overtræde forsamlingsforbuddet på Porschevej i Vejle ved 20.00-tiden.

13. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Har du set noget: Kvinde truet til at udlevere et mindre pengebeløb

En 52-årig kvinde anmeldte natten til torsdag, at to personer omkring kl. 01.00 har snydt sig ind i hendes hus ved at udgive sig for at være politimænd. De to mænd truede herefter den 52-årige til at udlevere et mindre pengebeløb, hvorefter de hurtigt forsvandt igen i ukendt retning.

12. august 2020

Sydøstjyllands Politi

Resultat af grundlovsforhør, hvor 31-årig mand blev sigtet for drab

Den 31-årige, mand, der er sigtet for at være gerningsmand til drabet på en 31-årig kvinde fra Kolding og fængslet in absentia mandag den 10. august, blev i dag fremstillet i grundlovsforhør kl. 11.00 ved Retten i Kolding.

Afvis cookies