Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

16. juli 2020 14:06

Litauisk vognmand dømt og udvist mindre end 24 timer efter anholdelse

Det hele startede som en sag om en manglende tilladelse, men endte som en sag om dokumentfalsk

politibil tæt på

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd standsede den 15. juli 2020 om formiddagen ved Varde en litauisk varebil med påhængsvogn. Kontrollen viste, at vognmanden kørte godskørsel for fremmed regning, men han kunne ikke fremvise en Fællesskabstilladelse.

Vognmanden blev vejledt om, at det normalt medfører en bøde på 35.000 kr. at køre godskørsel for fremmed regning uden at have tilladelse hertil. Vognmanden sørgede herefter for via mail, at få fremsendt en tilladelse, som han fremviste for politiet som dokumentation for, at alt var i orden. Det kunne hurtigt konstateres, at tilladelsen var forfalsket ved, at der var rettet i tilladelsen, så det så ud som om, den var udstedt til vognmandens virksomhed.

Vognmanden blev den 16. juli 2020 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Horsens, hvor han erkendte dokumentfalsk og kørsel uden tilladelse i 4 tilfælde i Danmark. Da han erkendte det hele kunne sagen afgøres med det samme med en såkaldt ”straksdom”.

Vognmanden blev idømt 50 dages ubetinget fængsel, en bøde på 35.000 kr. og udvisning af Danmark med indrejseforbud i 6 år. Han blev fængslet straks efter dommen, som han modtog, mens han kærede fængslingen til landsretten.

Fællesskabstilladelse: Ved godskørsel med et vogntog med samlet tilladt totalvægt over 3.500 kg. er der krav om, at virksomheden har en Fællesskabstilladelse til godskørsel for fremmed regning. Tilladelsen udstedes af myndighederne i det land, hvor transportvirksomheden har hjemme. 

For anklagemyndigheden i Sydøstjyllands politi mødte Specialanklager Pernille M.A. Moesborg.
 

Pressekontakt

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

18. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tiltale rejses i sag om dødsfald på bosted

Sydøstjyllands Politi har besluttet, at der skal rejses tiltale i en sag, hvor en kvindelig beboer på 20 år blev fundet død i et badekar den 19. juni 2019 på det kommunale bosted i Vejle, hvor hun boede.

13. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Grundlovsforhør: to sigtes for indbrud og tyveri

To mænd på henholdsvis 37 år og 40 år fremstilles i dag, onsdag den 13. januar 2021 i grundlovsforhør ved Retten i Horsens sigtet for indbrud og tyveri fra to villaer.

11. januar 2021

Sydøstjyllands Politi

Tungvognskontrol med fokus på ulovlig cabotagekørsel

Tungvognscenter Syd ved Sydøstjyllands Politi startede året med at gennemføre målrettede kontroller med fokus på ulovlig cabotagekørsel. Kontrollerne kørte over tre dage og alt i alt blev der udstedt bøder til udenlandske vognmænd og danske virksomheder for omkring 465.000 kr. for overtrædelserne af cabotagereglerne.