Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

2. august 2024 11:31

Sydøstjyllands Politi er klar til Smukfest

Den 4. til 11. august er der igen festival på programmet i Bøgeskoven i Skanderborg. Sydøstjyllands Politi er sammen med de øvrige beredskaber og arrangøren forberedt, så der sikres en tryg afvikling af festivalen.

Sydøstjylland Politis logo

Når tusindevis af glade festivalgæster om få dage indtager Bøgeskoven, står Sydøstjyllands Politi som altid klar til bidrage til afviklingen af en tryg og god Smukfest.

 

”Vi vil være tilstede i og omkring Smukfest hele ugen for at sikre, at festivalen bliver festlig for så mange som muligt,” siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.


Markant mere trafik
De mange festivalgæster skaber traditionen tro markant mere trafik –  både i nærheden af festivalen og i Skanderborg by. Derfor er det vigtigt at følge skilte og anvisninger, der er sat op i området, samt overholde markeringerne for, hvor du må parkere.

”Hvis du har planer om at køre til festivalen i bil eller skal køre andre derud, så opfordrer vi til, at du kører hjemmefra i god tid og husker tålmodigheden,” siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.

Nultolerance over for stoffer
Fra tidligere år ved vi, at nogle har svært ved at holde sig fra de euforiserende stoffer, når de er på festival. Der er nultolerance for besiddelse af euforiserende stoffer på Smukfest, og Sydøstjyllands Politi vil som ved tidligere festivaler have fokus på området.

”Igen i år har vi vores firebenede kolleger med til at opsnuse euforiserende stoffer på festivalen,” siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.

Udover at det selvfølgelig er strafbart, så klipper arrangøren også festivalarmbåndet, hvis man er i besiddelse af stoffer.

Tryghed, dialog og samarbejde
”På festivalen vil man som altid opleve et synligt og dialogorienteret politi, og som borger er man meget velkommen til at tage kontakt, hvis man har brug for vores hjælp, eller hvis man har nogle spørgsmål til os,” siger vicepolitiinspektør Finn Ellesgaard Nielsen.

På Smukfest kan man som en del af festivalens kampagne ‘Ven i vest’ til enhver tid tage fat i de nærmeste festivalarbejdere med vest på og hurtigt få en hjælpende hånd eller et lyttende øre - uanset hvilken udfordring man måtte stå med. Derudover er en bred vifte af professionelle fagpersoner tilknyttet festivalen, der står klar, hvis man skulle føle sig utryg eller opleve noget ubehageligt.

Politiet kan naturligvis altid kontaktes på 1-1-4, og hvis man akut har behov for hjælp sker det som altid via 1-1-2.

Sydøstjyllands Politi ønsker alle en god festival.

Seks gode råd til Smukfest:

Sørg for, at din billet er købt fra en af de officielle udbydere.
Kommer du med bil, skal du forvente ekstra trafik. Der er garanteret mange andre, der ankommer samtidig med dig, så følg skiltningen og anvisninger på stedet.
Hvis du er ung, så lav en aftale med din familie om, at du ringer eller sender en SMS hjem til dem en gang i mellem. Så ved de, at du har det godt.
Beskyt dig mod tyveri ved at lade værdifulde genstande blive hjemme. Du kan også passe på dine ting ved at holde dem tæt på dig i lukkede lommer og sætte en hængelås på dit telt, hvis du overnatter på festivalen.
Hvis du skal drikke alkohol, så gør det med fornuft, og hold dig fra euforiserende stoffer.
Er en ven eller veninde alligevel kommet til at drikke for meget, så hjælp hinanden med at komme sikkert hjem eller tilbage til teltet.

 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

24. september 2024

Sydøstjyllands Politi

Flere hundrede køretøjer blev kontrolleret ved stor multikontrol på Fyn

Tirsdag den 17. september gennemførte Tungvognscenter Syd i samarbejde med Fyns Politi og Tungvognscenter Øst en multikontrol på Fyn. Tungvognscenter Syd kontrollerede 117 køretøjer og rejste sigtelse mod 48 chauffører samt en række virksomheder.

19. september 2024

Sydøstjyllands Politi

75-årig mand sigtet for at have påkørt 14-årig dreng i Grindsted

Sydøstjyllands Politi har anholdt og sigtet en 75-årig mand fra Grindsted, der onsdag aften påkørte en 14-årig dreng på Nollundvej i Grindsted.

19. september 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi søger vidner i forbindelse med et alvorligt færdselsuheld

I forbindelse med et færdselsuheld på Ydre Ringvej i Fredericia den 14. september 2024 søger politiet vidner, der har set en rød personbil umiddelbart før, under eller efter færdselsuheldet.