Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

1. august 2022 08:07

Sydøstjyllands Politi på Skanderborg Festival

Efter to års corona-pause afholdes Smukfest igen i Bøgeskoven, og sædvanen tro vil Sydøstjyllands Politi også igen i år være til stede for at sikre en god og tryg festivaloplevelse.

Smukfest

’Smukfest’ er en af politikredsens tilbagevendende større begivenheder, som arrangørerne af festivalen har stor erfaring i at planlægge og gennemgøre, og som vi som politikreds er meget rutinerede i at håndtere den politimæssigt del af,’ fortæller vicepolitiinspektør Stig Simonsen fra Sydøstjyllands Politi. 

Skanderborg vokser betragteligt i antal indbyggere i de dage festivalen varer, og derfor er der brug for ekstra opmærksomhed og planlægning i forbindelse med festivalafholdelsen. ’Vores opmærksomhed retter sig særligt mod de trafikale forhold, sikkerheden på og omkring festivalen samt mod forebyggende og tryghedsskabende tiltag,’ uddyber Stig Simonsen og tilføjer, at der er flere ting festivalgæsterne selv kan gøre for at forberede sig til festivalen.

Herunder nævnes flere gode råd fra Sydøstjyllands Politi, som du som festivalgæst med fordel kan tage med dig: 

Forberedelse til en god festivaloplevelse:

Billetten 
Start med at købe din billet via festivalens officielle billetudbydere. Det er virkelig surt at stå ved indgangen og må vende om, fordi billetten er falsk. 

Værdier
Lad det dyre gods blive derhjemme, så der ikke er nogen langfingrede, der løber med det, eller du mister det på anden vis. Og pas så på de værdier, du har med. Opbevar dem tæt på dig og gerne i lommer eller tasker med lynlås, så de ikke er lige til at få fat i. Tag eventuelt også en hængelås med til teltet. 

Trafik
Kør i god tid, og hav lidt ekstra tålmodighed i trafikken. Følg anvisningerne, når du ankommer – og tager af sted igen, så alle kan komme trygt frem og tilbage fra festivalen. Parker kun de steder, hvor der er tydeligt markeret, at du må holde parkeret, og lad være med at sætte dig bag rattet, hvis du har drukket for mange af de stærke sager. Husk, at det tager noget tid, inden alkoholen er ude af kroppen dagen derpå.

Nul stoffer
Det er selvfølgelige no go med stoffer. Det er ulovligt og kan også være farligt at indtage. Vi har gode politi-hundenæser med på festivalen, og de er gode til at snuse sig frem til det – og så ryger armbåndet. 

Opførsel
Hold det gode humør højt festivalen igennem – også når promilerne bliver høje og respekter som altid hinandens grænser. Og tag ellers ansvar og pas på hinanden, så alle får en god og tryg festival. 

Følg herudover festivalens anvisninger i forhold til tændte cigaretter, badning i søen mv. 

Sydøstjyllands Politi ønsker rigtig god festival.

Skanderborg Festivalen starter officielt onsdag den 3. august, men allerede søndag den 31. juli ankom de første festivalgæster og startede festlighederne.  

Sydøstjyllands Politi vil være til stede fysisk på festivalen, politikredsens daglige beredskab er i øvrigt som sædvanlig, og så er vi som altid også tilgængelige via politi.dk og på 114.    

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

6. juni 2023

Sydøstjyllands Politi

Beredskabsøvelse i det nordlige Fredericia

7. juni afvikles der en beredskabsøvelse med deltagelse af blandt andet Sydøstjyllands Politi og Beredskabsstyrelsen i den nordlige del af Fredericia.

5. juni 2023

Sydøstjyllands Politi

Midlertidig spærring af motorvejsfrakørsel

Asfaltarbejdet på motorvejen mellem Horsens og Skanderborg betyder, at Horsens Nord-frakørslen i sydgående retning bliver spærret i flere tidsrum i denne uge.

2. juni 2023

Sydøstjyllands Politi

En 33-årig vognmand fra Sjælland skal i fængsel

Retten i Kolding idømte i går en 33-årig vognmand fra Sjælland 60 dages ubetinget fængsel for forfalskning af diagramark.

Forslag