Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

22. juni 2020 11:35

To mænd dømt for besiddelse af skarpladt skydevåben i Vejle

Den 19. juni 2020 blev en 39-årig mand og en 27-årig mand idømt lange fængselsstraffe ved Retten i Kolding for besiddelse af et skarpladt skydevåben i Vejle. Den 27-årige blev desuden udvist for bestandigt.

strafferets bog

Bekendt mistede øjet

Den 11. juli 2019 mødtes den 39-årige og den 27-årige i Vejle, hvor de indtog alkohol og narkotika. Senere samme aften mødtes de med en 51-årig bekendt i et kolonihavehus i Vejle. På et tidspunkt fandt den 39-årige mand en revolver frem og da han ville vise de to andre, at revolveren var ægte, affyrede han revolveren ned i en flise. Skuddet ramte ned i flisen, hvorefter en del af kuglen fløj op i øjet på den 51-årige mand. Den 51-årige blev indlagt, men hans øje stod ikke til at redde og måtte fjernes.

 

Skud uden for kolonihavehus

Den 39-årige og den 27-årige fortsatte dog deres færd og tog med revolveren hen til et andet kolonihavehus i Vejle. Uden for kolonihavehuset skød den 39-årige mand til måls efter en flaske. Han affyrede revolveren gentagne gange, selv om der var andre kolonihavehuse i nærheden. Bagved målet var blandt andet en trampolin. Der var heldigvis ingen, der kom til skade her.

 

Elefanthuer og revolver

Mens den 39-årige og 27-årige sad i kolonihavehuset, fortalte den 27-årige mand, at han havde et udestående med en bekendt i Vejle. Herefter iførte de sig elefanthuer og tog revolveren, der fortsat var skarpladt, med. Bevæbnede og maskerede ringede de på døren hos en ældre mand i Vejle. Da den ældre vejlenser åbnede døren, konstaterede den 39-årige og 27-årige straks, at de var gået forkert. Den ældre mand blev meget bange og lukkede straks døren.

Umiddelbart efter opdagede en årvågen betjent de to mænd, der kom gående hen ad en vej i Vejle med revolveren synligt fremme. Betjenten ringede straks efter forstærkning og kort tid efter blev både den 39-årige og 27-årige anholdt og den skarpladte revolver blev beslaglagt.

 

Dommen

Den 39-årige og den 27-årige mand blev ved et nævningeting ved Retten i Kolding fundet skyldig i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder. Begge blev dog frifundet for forsøg på røveri hos en ukendt person, da retten ikke fandt det bevist, at den 39-årige og 27-årige havde intentioner om at begå røveri, da de ringede på døren hos den ældre vejlenser. Begge blev dog fundet skyldige i ved deres adfærd at have truet den ældre vejlenser.

Den 39-årige blev desuden fundet skyldig i forsætligt at have fremkaldt nærliggende fare for den 51-åriges liv og førlighed ved at affyre revolveren i nærheden af den 51-årige, ligesom den 39-årige blev fundet skyldig i uagtsomt at have forvoldt betydelig skade på den 51-årige.

Den 39-årige blev idømt 3 år og 9 måneders ubetinget fængsel, mens den 27-årige blev idømt 3 års ubetinget fængsel. Den 27-årige, der er bosnisk statsborger, blev desuden udvist for bestandigt.

For Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi mødte anklager Bjørn Dahl Larsen.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Snyd med Covid-19-hjælpepakker giver to års fængsel og millionbøde til 59-årig mand

En 59-årig mand blev ved Retten i Kolding idømt fængselsstraf og bøde på 1.650.000 kroner for svindel med lønkompensation under Covid-19.

19. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Vær opmærksom: Flere tilfælde af telefonsvindel mod ældre borgere

Den seneste tid har Sydøstjyllands Politi modtaget flere anmeldelser om telefonsvindel begået mod ældre borgere i politikredsen. Gerningspersonerne har udgivet sig for at være fra banken og i et tilfælde fra politiet.

11. april 2024

Sydøstjyllands Politi

Sydøstjyllands Politi betragter episode med syreholdig væske som opklaret

Med hjælp fra offentligheden har Sydøstjyllands Politi nu været i kontakt med to drenge, der formodes at stå bag en hændelse med syreholdig væske, der fandt sted i Billund i lørdags.