Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

2. september 2024 15:05

To personer idømt fængsel og udvisning for tyveri af værdifulde cykler

Et tip fra en borger spillede en væsentlig rolle i opklaringsarbejdet, da Sydøstjyllands Politi i fredags kunne anholde to mænd for indbrud og tyveri af flere værdifulde cykler.

Sydøstjylland Politis logo

Sydøstjyllands Politi modtog fredag den 30. august en anmeldelse om tyveri af cykler samt cykeludstyr fra en cykelforretning i Kolding. Indbruddet var sket mellem torsdag aften og fredag morgen.

 

En opmærksom borger kontaktede efterfølgende politiet, og det var medvirkende til, at Sydøstjyllands Politi fredag formiddag kom på sporet af to mulige gerningsmænd. Det førte til, at politiet fredag kunne anholde to mandlige, slovakiske statsborgere på henholdsvis 36 og 47 år, der blev sigtet for indbrudstyveri.

 

Under ransagningen af den bolig i Vejle, hvor mændene opholdt sig, blev der fundet flere kasser med cykler, cykeludstyr samt gaffatape, som passede med de transportkasser, som de stjålne cykler var pakket i.

 

De to mænd blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her blev de ved en straksdom kendt skyldige i at have brudt ind i cykelforretningen samt og for at have stjålet seks cykler samt diverse udstyr til en samlet værdi af cirka 180.000 kroner.

 

Dommen lød på tre måneders fængsel. Der blev desuden konfiskeret indbrudsværktøj, og de to mænd udvises fra Danmark med indrejseforbud i fire år.

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

29. august 2024

Sydøstjyllands Politi

55 årig mand fremstilles for besiddelse af narkotika og et skydevåben

Sydøstjyllands Politi anholdt i går en 55-årig mand, efter der blev fundet en større mængde narkotika samt en pistol i Kolding.

27. august 2024

Sydøstjyllands Politi

Flere anmeldelser om bedrageri med samme fremgangsmåde

Mandag modtog Sydøstjyllands Politi en række anmeldelser fra borgere, der enten var blevet snydt eller var blevet forsøgt svindlet. Politikredsen opfordrer borgere til at være skeptiske, hvis man over telefonen eller i hjemmet bliver kontaktet af personer, der ønsker at få udleveret betalingskort.

22. august 2024

Sydøstjyllands Politi

To mænd varetægtsfængsles for bedrageri

Retten i Kolding har i dag afgjort, at to personer skal varetægtsfængsles for bedrageri.