Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

21. marts 2023 13:51

Tungvognskontroller resulterede i flere sigtelser


Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd foretog i samarbejde med Tungvognscenter Øst kontrol af en række tunge køretøjer over fire dage fra den 13. til 16. marts 2023.

Sydøstjylland Politis logo

Kontrollerne blev foretaget på fire forskellige lokationer. Mandag den 13. marts blev de tunge køretøjer kontrolleret ved Nyborg, tirsdag den 14. marts ved Kolding, onsdag den 15. marts ved Tønder og torsdag den 16. marts på Kalbygård Skov-rastepladsen på Herningmotorvejen.

Tungvognscenter Øst bidrog med en mobil bremseprøvestand, hvilket betød, at det var muligt at få foretaget test af køretøjernes bremseevne på kontrolstedet. 

I løbet af de 4 kontroldage blev der kontrolleret i alt 104 køretøjer/vogntog. Disse standsninger førte umiddelbart til 28 sigtelser for diverse overtrædelser. 

Ud af de 104 køretøjer/vogntog, blev 39 vogntog kørt på bremseprøvestanden til kontrol. Ud fra disse viste en lang række fejl sig, hvoraf nogle også medførte en sigtelse:

  • 1 lastbil blev indkaldt til kontrolsyn grundet skævbremsning
  • 1 påhængsvogn fik klippet nummerpladen grundet manglende bremsepræstation
  • 2 påhængsvogne blev indkaldt til kontrolsyn grundet skævbremsning
  • 3 påhængsvogne blev indkaldt til kontrolsyn grundet andre fejl end bremsepræstationer
  • 4 sættevogne fik klippet nummerpladen grundet manglende bremsepræstation
  • 7 sættevogne blev indkaldt til kontrolsyn på grund af skævbremsning
  • 1 sættevogn blev indkaldt til kontrolsyn pga. fejl på undervognens støddæmpere
  • 1 sættevogn blev indkaldt til kontrolsyn pga. beskadiget affjedring
  • 15 lastbiler blev indkaldt til kontrolsyn grundet andre fejl – typisk for mange fjernlyslygter, revnede forruder, revner i chassisrammen etc. 

Særlige sager
To lastbiler blev ved kontrollen ved Kolding taget for manipulation af det antiforurenende udstyr (SCR manipulation). Dette udløste bøder på 25.000 kr. til hver og et krav om at få det bragt i orden, inden de kunne køre videre. 

På Kalbygård Skov-rastepladsen blev en enkelt chauffør under kontrollen taget i ikke at have betalt vejbenyttelsesafgift i Danmark. En nærmere kontrol viste, at han ikke havde gjort det 17 tilfælde, indenfor de sidste 28 dage. Det udløste en bøde på 42.500 kr. 

Over de 4 kontroldage foretog Tungvognscenter Syd som sædvanligt også kontroller på det øvrige vejnet. Under disse kontroller blev yderligere 68 køretøjer kontrolleret, hvilket samlet førte til 12 sigtelser af forskellig karakter. Det var særligt for overtrædelse af overhalingsforbud på motorvej, manglende betaling af vejbenyttelsesafgift samt for anvendelse af håndholdt mobiltelefon under kørsel med lastbil.


Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

Flere nyheder

2. juni 2023

Sydøstjyllands Politi

En 33-årig vognmand fra Sjælland skal i fængsel

Retten i Kolding idømte i går en 33-årig vognmand fra Sjælland 60 dages ubetinget fængsel for forfalskning af diagramark.

1. juni 2023

Sydøstjyllands Politi

Sigtelser frafaldes i sag om 22-årig kvindes død i Kolding

Den 19. maj 2022 afgik en 22-årig kvinde ved døden, efter hun var blevet fundet hårdt kvæstet på Violvej i Kolding. En nu 31-årig mand og en 30-årig kvinde har været sigtet i sagen for drab, men politiet frafalder nu sigtelserne.

30. maj 2023

Sydøstjyllands Politi

Grindsted Nærpolitistation og Falck holder åbent hus

Lørdag den 3. juni holder Grindsted Nærpolitistation et fælles åbent hus-arrangement sammen med Falck, der er nabo til nærpolitistationen på Vestergade 67 i Grindsted.

Forslag