Spring til hovedindhold

Forslag

Sydøstjyllands Politi

Nyhed

25. oktober 2021 12:31

Valgplakater: Her kan du læse mere om reglerne


Nu er de her, og du har højst sandsynligt allerede stødt på flere af dem: valgplakaterne. De hænger i lange rækker under hinanden i lygtepælene og kæmper om din opmærksomhed.

Billeder af ophængte valgplakater

Men hvordan er det lige med reglerne på området? De må ikke bare hænge hvor som helst eller i hvilken som helst højde. Der er nemlig regler for, hvor, hvordan og hvor længe valgplakaterne må hænge i det offentlige rum.

Bliver du i tvivl om reglerne, så læs om reglerne på Indenrigs- og boligministeriets hjemmeside, der oplister reglerne for valgplakaterne. 

På siden fremgår det bl.a., at valgplakaterne ikke må være større end 0,8 m2, at de skal være taget ned igen senest 8 dage efter valgdagen ved døgnets afslutning, at de bl.a. ikke må hænge på eller over motorveje og motortrafikveje, og at de ikke må ikke hænges op på en måde, der medfører skader på eller ændringer af vejtræer eller master til vejbelysning, hegn og indretninger til forsyningsvirksomhed. Dette er blot nogle af reglerne, der er nævnt her. Læs dem alle på ovenstående side. 

I strid med reglerne
Valgplakater, som er ophængt i strid med ovennævnte regler, skal nedtages inden 24 timer efter, at vejmyndigheden har meddelt påbud herom, og overholdes påbuddet ikke kan Vejmyndigheden nedtage valgplakaterne. 

Det er kommunerne, der er myndighed for de kommuneveje, som ligger i de respektive kommuner og Vejdirektoratet, der er det for de statslige veje. Det er altså disse myndigheder, du skal tage fat i, hvis du har spørgsmål og/eller mener, at nogle valgplakater ikke er ophængt efter de gældende regler.

Læs også mere om ophængning af valgplakater på Vejdirektoratets hjemmeside.

Og PS. der er altså tale om hærværk, hvis du tegner på plakaterne, ødelægger dem på anden måde eller river dem ned, så lad være med det – også selvom du er uenig med kandidaten. 

Pressekontakt

I åbningstiden

Mandag-onsdag kl. 07.00-15.00

Torsdag kl. 07.00-14.00

Fredag kl. 07.00-13.00

E-mail: sojyl-Kommunikation-og-Udvikling@politi.dk

Telefon: 4041 5249

Uden for åbningstiden

E-mail: sojyl@politi.dk
Tlf.: 114

1. december 2021

Sydøstjyllands Politi

Hjælp politiet: Genkender du den formodede gerningsmand?

Den 27. november 2021 omkring kl. 9.00 blev der begået et røveri mod en 7-Eleven-butik på banegården i Kolding. Sydøstjyllands Politi søger nu gerningsmanden – kan du genkende personen på billedet?

1. december 2021

Sydøstjyllands Politi

To mænd fremstilles i grundlovsforhør efter hændelse natten til søndag ved vaccinationscenter i Horsens

Sydøstjyllands Politi sigter de to mænd for brandstiftelse under særligt skærpende omstændigheder og begærer grundlovsforhøret kl. 10 ved retten i Horsens afholdt for lukkede døre

29. november 2021

Sydøstjyllands Politi

Hændelse ved vaccinationscenter i Horsens

Sydøstjyllands Politi efterforsker hændelsen, der formentligt fandt sted natten til søndag den 28. november, ved vaccinationscentret på Fuglevangsvej i Horsens