Spring til hovedindhold

Forslag

31-årig idømt 1 år og 8 måneder for vanvidskørsel, hvor domfældtes datter blev kvæstet

Retten i Næstved har fredag afsagt dom i en sag, hvor en 31-årig kvinde fra Østsjælland var tiltalt for vanvidskørsel.

Den 31-årige blev idømt 1 år og 8 måneders fængsel, der helt undtagelsesvist blev gjort betinget med vilkår med den begrundelse, at den nu 4-årige datter som følge af ulykken har mistet sin førlighed.

 

Anklager Iben Grønbæk fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udtaler: - Det er en tragisk sag, hvor den dømtes datter kom alvorligt til skade. Det tydeliggør i høj grad, hvilken risiko de bilister, som vælger at køre i påvirket tilstand, løber – ikke blot i forhold til sig selv, men også i forhold til andre. Rettens dom sender et tydeligt signal om, at det er fuldstændig uacceptabelt at kombinere stoffer og bilkørsel.

 

Den 28. september 2022 kørte den 31-årige på Tybjergvej ved Herlufmagle. Her var hun påvirket af såvel THC som andre bevidsthedspåvirkende stoffer. Under kørslen indtog hun lattergas med det resultat, at hun mistede bevidstheden og kørte ind i et vejtræ. Kvindens dengang treårige datter var med i bilen, men var ikke korrekt spændt fast, og datteren fik flere alvorlige kvæstelser ved uheldet.

 

Den dømte kvinde var endvidere tiltalt for endnu et tilfælde af vanvidskørsel samt hærværk den 26. august måned 2022, hvor hun overhalede til både højre og venstre på Holbækmotorvejen. På Folehaven i København bremsede hun på et tidspunkt så hårdt op, at en bagvedkørende også måtte bremse. Da de standsede ved flere lyskryds, steg kvinden ud af sin bil, sparkede og slog hun på den anden bil, forsøgte at ødelægge dækket og flåede vinduesviskeren af. Den 31-årige viste sig at være påvirket af THC.

 

Den 31-årige blev frakendt førerretten ubetinget i fem år. Bilen, som var anvendt ved vanvidskørslerne, og var ejet af et firma, blev konfiskeret.

 

Den dømte udbad sig betænkningstid.

 

 

Pressekontakt: Anklager Iben Grønbæk, tlf. 4132 8764.

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

15. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kom til informationsmøde og hør om politiets uddannelser

Bliv politibetjent eller politikadet, hvis du vil have et spændende og varieret job, hvor du gør en stor forskel og indgår i et unikt fællesskab

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri