Spring til hovedindhold

Forslag

PRESSEMEDDELELSE: Evakuering på Frølunde Fed ved Korsør

Politiet iværksætter evakuering af et område på Frølunde Fed. Det sker, efter at politiet, i forlængelse af den eksplosion mandag formiddag, hvor en 52-årig mand mistede livet, har fundet en større mængde yderligere kemikalier og eksplosive stoffer på ulykkesstedet på Broholmvej.

På grund af mængden og karakteren af stofferne vælger politiet nu for alles sikkerhed at udvide sikkerhedsafstanden til ejendommen på Broholmvej 144, og det betyder, at de borgere, som bor inden for en radius af 500 meter fra adressen, bliver evakueret.

 

Politiet får hjælp af hjemmeværnet til evakueringen, og politiet anmoder derfor borgerne om af egen kraft at søge til et opholdssted uden for sikkerhedszonen eller til det modtagecenter, der er etableret på Forlev Friskole, Stationsvej 47 i Vemmelev. De borgere, der ikke har mulighed for selv at sørge for transport, vil blive hjulpet videre af politiet.

 

Vicepolitiinspektør Anton Havegaard oplyser: - Vi har forståelse for, at det er utrygt at blive evakueret fra sin bolig, men vi appellerer til borgernes hjælp i den helt ekstraordinære situation, vi har på Frølunde Fed. Vi opfordrer til, at man retter sig efter politiets anvisninger, så evakueringen kan foregå så gnidningsløst og effektivt som muligt. Politiet vil til stadighed være synligt tilstede med patruljepersonale i det evakuerede område

 

Politiet skal sammen med sprængstof eksperter fra forsvaret have fjernet de farlige kemikalier og stoffer fra ejendommen, og det tager i sagens natur nogen tid. Det er imidlertid ikke muligt på nuværende tidspunkt at give nogen tidshorisont.

 

Politiet orienterer løbende om situationen i området, men har ikke yderligere kommentarer i øjeblikket.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

2. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Status på arbejdet på Frølunde Fed ved Korsør

Status på arbejdet på Frølunde Fed ved Korsør

2. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Nattens evakuering på Frølunde Fed ved Korsør

Efter eksplosionen på Broholmvej på Frølunde Fed i går formiddag, hvor en mand mistede livet, har politiet med hjælp fra hjemmeværnet evakueret området i løbet af natten. Det er sket af sikkerhedsmæssige grunde, efter at politiet fandt en større mængde eksplosive stoffer og kemikalier på ulykkesstedet.

1. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Eksplosion på Broholmvej i Korsør

En 52-årig mand mistede mandag livet ved en kraftig eksplosion, der skete på Broholmvej lidt uden for Korsør