Spring til hovedindhold

Forslag

Dialogbetjent

Dialogbetjente er politifolk, der i forbindelse med en konkret opgave skal sørge for en god dialog, fx med fodboldfans eller deltagere ved større begivenheder.

dialogbetjent

Dialogbetjente kan du typisk møde i forbindelse med eksempelvis demonstrationer, fodboldkampe eller andre større begivenheder og koncerter. Deres vigtigste opgave er at sikre god dialog med fx fodboldfans, og de er også til stede, hvis borgere har spørgsmål.

Dialogbetjente er helt almindelige politifolk. Når de ikke er på opgave som dialogbetjente, passer de derfor deres normale job, som fx efterforsker, forebygger eller patruljebetjent.

Dialogbetjent

Udstyr og uniform
Dialogbetjente bærer i udgangspunktet samme uniform som almindelige politibetjente, og de bærer også pistol, peberspray, håndjern, lygte, SINE-radio og knippel i deres bælte. 
Dialogbetjente bærer en særlig hvid hat, som i folkemunde kaldes pladespilleren.
Dialogbetjente bærer en gul vest med reflekser, så de er synlige i store menneskemængder og i mørke. Vesten bliver også brugt i andre sammenhænge, fx når politiet er til stede ved færdselsuheld, så en gul vest er ikke altid lig med dialogbetjent. Uniformen er valgt ud fra, at de skal være nemme at få øje på, og indbyde til, at folk kan komme i kontakt med dem.