Spring til hovedindhold

Forslag

MIK-betjent

MIK-betjente er politifolk, der indsættes i forbindelse med voldsomme optøjer ved fx fodboldkampe eller demonstrationer.

MIK betjent

MIK står for "Mobilt IndsatsKoncept", som er et særligt beredskab, der kan indsættes, hvis der opstår voldsomme optøjer og tumult, fx i forbindelse med fodboldkampe og demonstrationer.

MIK-træning er en del af basisuddannelsen på Politiskolen. Når MIK-betjente ikke er i tjeneste i forbindelse med MIK-indsatser, passer de deres normale job, som fx efterforsker eller patruljebetjent.

MIK-betjent

Udstyr og uniform
Indsatsdragten består af en mørkeblå heldragt.
MIK-betjente har bl.a. en gasmaske i deres bælte. I situationer, hvor det er nødvendigt for politiet at bruge tåregas, ifører betjentene sig deres gasmaske, så de ikke selv påvirkes af gassen.
En del af MIK-betjentenes udstyr er en hjelm med visir. Den beskytter deres hoved og ansigt mod kasteskyts. Markeringer på bagsiden af hjemlen viser, hvilken funktion betjenten har. MIK-betjente har som udgangspunkt en kasket på, når de er indsat. Det er i øvrigt den samme kasket, som almindelige politibetjente bærer.
For at beskytte deres ben bærer MIK-betjente benskinner. Benskinnerne dækker også oversiden af skoen. MIK-betjente er også iført sikkerhedssko.
Inden under indsatsdragten har MIK-betjente en plastikbrynje. Brynjen beskytter dem mod kasteskyts, men har hænderne fri til at foretage anholdelser.
MIK-betjente er iført handsker i brandhæmmende materiale, der beskytter deres hænder.