Spring til hovedindhold

Forslag

Bed om et retsmøde

Hvis du er uenig i den bøde, som politiet har sendt til dig, kan du få din sag behandlet i retten, ved at gøre indsigelse.

Hav følgende parat

MitID

Journalnummer

Bilens registreringsnummer, hvis du er blevet blitzet

Din begrundelse for anmodningen

Spørgsmål og svar

Vi vil gerne have din anmodning om retsmøde på skrift for at være sikker på, at vi får rigtigt fat i din indsigelse. Hvis du ikke ønsker at ansøge digitalt i vores selvbetjeningsløsning, kan du i stedet sende en skriftlig anmodning som Digital Post. Du skal bruge dit MitID til at logge ind. 

Send Digital Post som borger (åbner i nyt vindue)

Send Digital Post som virksomhed (åbner i nyt vindue)

 

Hvis du ikke har MitID kan du i stedet ringe til Bødeafdelingen for at ansøge om en betalingsløsning. 

Se kontaktoplysninger

Hvis du henvender dig på vegne af en anden person, skal du ringe til Bødeafdelingen i stedet for at udfylde blanketten digitalt.

Du skal dog være opmærksom på, at vi skal have et samtykke fra den person, som du henvender dig på vegne af, før vi kan behandle sagen med dig. Samtykket kan ske mundtligt over telefonen, hvis I sidder sammen, eller skriftligt via Digital Post. 
 

Send samtykkeerklæring via e-boks

Det koster ikke noget at få din sag prøvet i retten. Hvis du vælger at møde i retten med en advokat, skal du dog som udgangspunkt selv betale sagsomkostninger til advokaten. 

Retten kan desuden bestemme, at du skal betale øvrige sagsomkostninger, fx udgifter til tekniske undersøgelser, transport af køretøjer m.v.
 
Du kan gøre indsigelse mod bødeforlæg, som politiet har udstedt. Bødeforlægget er politiets vurdering af, hvordan din sag skal afgøres. Hvis du erkender overtrædelsen og er indforstået med at betale bøden, behøver sagen ikke komme for retten. Men hvis du er uenig i politiets vurdering, har du ret til at få din sag prøvet i retten, hvor en uvildig dommer vil træffe afgørelse.

Hvis du er blevet idømt en bøde i retten, kan du ikke klage til politiet over den, men i nogle tilfælde kan du anke den. Få mere info om dine ankemuligheder på domstol.dk.

Hvis du har vedtaget en bøde i forbindelse med en frakendelse af førerretten eller et kørselsforbud, kan du heller ikke efterfølgende få sagen prøvet i retten.
 
Vi skal have modtaget din indsigelse, inden betalingsfristen på bøden udløber. På den måde får du mulighed for at fremlægge dit synspunkt for en dommer.

Hvis ikke du har reageret inden for betalingsfristen, sender vi sagen videre til retten, som vil afsige dom uden at holde et retsmøde. Derved får du ikke mulighed for at deltage og fremlægge dit synspunkt.

Når du gør indsigelse mod en bøde, får du mulighed for at få prøvet din sag i retten. Du skal derfor afvente, at du bliver indkaldt til et retsmøde.

 

Hvis politiet har opfølgende spørgsmål til sagen, inden den skal i retten, vil du blive kontaktet af din politikreds forud for retsmødet. 

Kontakt bødeafdelingen

Vi sidder klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til din bøde eller brug for vejledning om betaling

Se kontaktoplysninger