Spring til hovedindhold

Forslag

Forebyg sextortion (afpresning)

Sextortion er en form for afpresning, hvor gerningsmanden truer med at offentliggøre billeder, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation. Det kan også være, hvis nogen tvinger dig til at sende billeder eller video af dig, hvor du er afklædt. Gerningsmanden vil typisk kræve penge, bede dig om at optræde i mere grænseoverskridende seksuelle scener eller mødes for at have sex.

Sextortion er strafbart og efterforskes af politiet. Truer nogen dig med at offentligøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation, eller har de allerede gjort det, så anmeld det til politiet.
Gode råd
Vær kritisk over for, hvem du kommunikerer med, og gør ikke noget, du ikke har lyst til. Overskrider nogen dine grænser så sig fra.
Bliver nogen ubehagelige over for dig og truer dig, så stop kommunikationen og blokér personen.
Hvis du oplever, at nogen afpresser eller truer dig, så er det vigtigt, at du ikke giver efter og giver den, der presser dig, det vedkommende beder om. Lad være med at dele mere eller betale noget.
Det er vigtigt, at du anmelder til politiet, hvis nogen truer dig med at offentliggøre billeder af dig, hvor du er nøgen eller i en seksuel situation. Anmeld digitale seksualforbrydelser.
Hos følgende organisationer kan du få støtte, hjælp og rådgivning, hvis du er blevet udsat for en digital sexkrænkelse

Er du blevet udsat for en digital seksualforbrydelse?

Hvis du er blevet udsat for sextortion (afpresning), bør du anmelde det til politiet.

Anmeld