Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

19. maj 2022 14:08

40-årig mand dømt for omfattende salg af dyre cykler

En 40-årig mand fra Odense er blevet idømt 1 år og 9 måneders fængsel for omfattende salg og besiddelse af stjålne cykler – primært dyre el-cykler. Der er tale om både hæleri og dokumentfalsk af særlig grov karakter.

De mange cykler blev videresolgt via dba.dk til borgere, der handlede i god tro, da den dømte ”hvidvaskede” cyklerne, så de fremstod lovlige over for køberne.
Det skete blandt andet ved at ændre på stelnummeret, så når en køber slog stelnummeret op i politiets cykelregister, så det ud som om, at cyklen ikke var meldt stjålet. 

”Den dømte havde mange cykler på lager, og formåede at overbevise køberne om, at der var reklamationsret på cyklerne, og at han i det hele taget drev en fuldt legal forretning. Det er derfor min opfattelse, at det har været så godt som umuligt for køberne at vide, at de faktisk købte en stjålen cykel”, siger anklager Sara Larsen.

Langt de fleste af køberne fik også en kvittering på deres køb, som også fremstod legitim med underskrift, stelnummer og så videre.

 

Stjålne værdier for 1,4 mill.

”Der er tale om organiseret og meget groft hæleri og dokumentfalsk, som vi heldigvis ikke oplever ret ofte. Der er ingen tvivl om, at den nu dømte har drevet hæleriet som en reel forretning, der handlede om at tjene penge. Det er min opfattelse, at han har samlet været i besiddelse af stjålne cykler og tilbehør til en samlet nypris på cirka 1,4 millioner kroner”, siger Sara Larsen.

Der er tale om næsten 100 forurettede i sagen – det gælder både de forurettede, der fik stjålet en cykel, og de forurettede, der købte en stjålen cykel i god tro, og som nu har mistet både cyklen og de penge, de betalte for den. 

Cykeltyverierne er gået ud over mindst 59 private personer og tre cykelforhandlere. Dertil kommer en række sager, hvor politiet ikke har kunnet fastlægge de rette ejere af cyklerne, fordi stelnumrene er blevet ændret.

Den nu dømte er dømt for overtrædelse af straffelovens §290, stk. 2, der handler om hæleri af særlig grov beskaffenhed samt §172, stk2 jf. §171, der handler om dokumentfalsk af særlig grov karakter. 
Sagen blev ført som en tilståelsessag ved Retten i Odense.
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

1. juli 2022

Fyns Politi

Pressetelefon vedrørende politiets indsats under 2. etape af Tour de France

Fyns Politi leder den politimæssige indsats lørdag den 2. juli 2022 ved afviklingen af Tour de France etape 2 fra Roskilde til målet i Nyborg.

26. juni 2022

Fyns Politi

Efterlysning af vidner i forbindelse med voldtægtsforsøg

Fyns Politi søger efter vidner i forbindelse med et voldtægtsforsøg der fandt sted i Odense natten til lørdag den 25. juni mellem kl. 01:30 og kl. 02:45

21. juni 2022

Fyns Politi

Fyns Politi forlænger visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkkeparken

Visitationszonen i Vollsmose og dele af Korsløkke forlænges fra i dag tirsdag den 21. juni 2022 klokken 14:00. og fire uger frem til den 19. juli 2022 kl 14.

Forslag