Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

25. maj 2023 14:27

Fyns Politi efterlyser en gerningsperson i sager om snyd mod ældre borgere

Fyns Politi har de seneste dage modtaget flere anmeldelser om forskellige sager, hvor en eller flere gerningspersoner har udgivet sig for at være fra en bank, og har franarret ældre borgere for flere tusinde kroner. Fyns Politi har billeder af en af de formodede gerningspersoner, der nu efterlyses bredt.

Fyns Politi har så sent som i går den 24. maj 2023 modtaget fire anmeldelser om snyd mod ældre mennesker i Odense i tidsrummet fra kl. 14.00-17.00. Gerningsmændene har i alle sagerne ringet til ældre kvinder og udgivet sig for at være fra en sikkerhedsafdeling i deres bank. 

Den falske bankmand oplyste borgeren om, at der var overførsler i gang fra borgerens konto til udlandet. For at hjælpe borgeren sender den påstående medarbejder en anden medarbejder til den ældres bopæl for at tage deres hævekort i sikkerhed hos banken og bytte til et nyt dagen efter. Da den anden påståede medarbejder ankom til den ældres bopæl under samtalen, fik han udleveret deres hævekort og i nogle tilfælde også kontanter. Kortene er i alle tilfælde blevet anvendt til kontanthævninger i automater på Fyn.
 
Vicepolitiinspektør Michael Lichtenstein udtaler: - Der er tale om en meget udspekuleret form for bedrageri, der går hårdt ud over vores ældre borgere. Det er lykkedes en eller flere gerningspersoner at tilegne sig til flere tusinde kroner.  Politiet, Nets eller bankerne vil aldrig kontakte borgerne på denne måde og spørge om koder og afhente kort på bopælen. Selvom der ringes op fra et nummer, der ligner bankens rigtige nummer, skal man afbryde samtalen og evt. ringe tilbage til ens sædvanlige kontaktperson i banken.

Fyns Politi offentliggør to billeder af en af de måske flere formodede gerningspersoner. Personen beskrives som: mand, 16-22 år gammel, sort eller mørkeblå Peak Performance jakke, blå jeans og sorte sko, 

Billederne er fra Danske Bank på Munkerisvej nær Hjallesevej i Odense M.

Fyns Politi håber, at billederne kan medvirke til en opklaring af sagen. Vpi Michael Lichtenstein udtaler: -  Vi søger hjælp til at få identificeret den her person, der har misbrugt de franarrede kort, så vi kan få sat en stopper for det meget grove bedrageri. 

Har man oplysninger i sagen kan politiet kontaktes på 114. 

 

formodet gerningsmand til bedrageri 2 maj 2023 formodet gerningsmand til bedrageri 1

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

2. juni 2023

Fyns Politi

Fyns Politi øger synligheden og trygheden til søs

Fyns Politi har fået sin egen båd til at foretage patruljer til søs. Allerede fra den 3.- 4. juni kan borgere til søs, ved kysterne og i havnene hilse på Fyns Politi i den nye båd.

1. juni 2023

Fyns Politi

Mand fremstilles i grundlovsforhør

57-årig mand fremstilles i grundlovsforhør kl 1600 i forbindelse med sag om kartofler på Storebæltsbroen.

26. maj 2023

Fyns Politi

Mange gode tips i sag om bedrageri af ældre

Fyns Politi takker medierne og borgerne for at bidrage til at udfinde muligt ID på formodet gerningsmand, der har bedraget ældre borgere på Fyn og måske også andre steder i landet.

Forslag