Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

7. oktober 2024 14:52

Fyns Politi beslaglægger 61 dyr i forbindelse med kontrolbesøg

Fyns Politis Særlovsafdeling rykkede torsdag den 3. oktober ved middagstid ud til en adresse på Fyn på baggrund af en anmeldelse om, at flere dyr var blevet efterladt på stedet uden pasning.

Ifølge anmeldelsen var beboerne på adressen flygtet fra stedet. Dog havde de efterladt diverse dyr herunder skildpadder, geder, kænguruer, høns og papegøjer. Beboerne var sidst set på adressen lørdag d. 28. september, hvorfor det formedes, at dyrene havde stået uden pasning i fire dage.

 

Bagerst i haven blev der fundet to døde geder. Dyrlægen kunne ikke fastlægge dødsårsagen, men konkluderede, at de havde ligget der i længere tid.

 

Mange dyr uden mad og rent vand

I haven blev der yderligere observeret 16 høns uden mad og vand, en kænguru uden mad og 19 fugle i et voliere herunder parakitter og undulater uden mad.

 

I et mørk, beskidt og støvet skur/garage med kraftig ammoniaklugt blev der fundet yderlige en kanin i et lille beskidt bur uden vand, en ged i en lille indhegning på ca. 2 kvm  med et ca. 1,5 m højt hegn uden låge, 8 parakitter i et beskidt voliere med urent vand uden mad, 4 kanariefugle i et beskidt voliere uden mad, to papegøjer i et beskidt bur uden mad, en undulat i et beskidt bur uden mad, hvor der lå resterne af en død undulat i bunden af buret, 3 chinchillaer i to beskidte bure uden mad og med urent vandt og et beskidt akvarie med 3 guldfisk og 2 sumpskildpadder uden varmelegeme og pumpe, ligesom sumpskildpadderne ikke havde en sten, som de kunne hvile på, mens de trak vejret.

 

Dyrlægen vurderede, at dyrene derfor inden for få dage ville være løbet tør for vand og mad, hvorfor de ville være døde af sult og tørst, hvis ikke der var kommet en anmeldelse på det.

 

Leder af Særlov ved Fyns Politi politikommissær Michael Løkke siger: ”Grundet dyrlægens vurdering, samt at det ikke var muligt at få kontakt til beboerne på adressen via deres telefonnumre eller andre familiemedlemmer, vurderede vi, at der skulle handles hurtigt. Det førte til at vi besluttede, at samtlige 61 dyr skulle indfanges og beslaglægges, så de nu er et sted, hvor der bliver taget sig godt af dem, mens vi efterforsker sagen”.

 

Der pågår nu yderligere efterforskning mhp. strafforfølgelse af ejere og konfiskation af dyrene, således disse evt. kan videreformidles til en ny ejer, der kan tage sig af dyrene. 

 

Fyns Politi har ikke yderligere kommentarer til sagen.

  

 

 Ged med politi

 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

4. oktober 2024

Fyns Politi

Efterlysning af mand med foto - mistænkt for bedrageri

Fyns Politi efterlyser en mand, der er mistænkt for den 9. og den 13. september i år, at have afhentet betalingskort hos flere ældre borgere i Odense og efterfølgende brugt kortene til at hæve kontanter i hæveautomater. Manden er også eftersøgt for lignende kriminalitet i Jylland.

1. oktober 2024

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser kvindelig forurettet til vold

I forbindelse med Langeskov Kræmmermarked fredag d. 20. september 2024 klokken ca. 20:45 fandt en voldsepisode sted ved Rema 1000, Grønvangen 3, 5550 Langeskov.

26. september 2024

Fyns Politi

16-årig mand fremstilles i grundlovsforhør efter knivstikkeri

Onsdag den 25. september 2024 klokken 14.28 blev en 15-årig dreng stukket med kniv i låret. Såret var ikke livstruende.