Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

21. juni 2022 14:05

Fyns Politi forlænger visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkkeparken

Visitationszonen i Vollsmose og dele af Korsløkke forlænges fra i dag tirsdag den 21. juni 2022 klokken 14:00. og fire uger frem til den 19. juli 2022 kl 14.

Beslutningen er truffet af politidirektør Arne Gram med det formål at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

- Vi står midt i en konflikt mellem to grupperinger, der ingen midler skyr for at få ram på hinanden. Set i det lys, sammenholdt med vores efterretninger og vores efterforskning af det knivstikkeri, der udløste oprettelsen af zonen, så er det min vurdering, at der er god grund til at forlænge visitationszonen, siger politidirektør Arne Gram, og fortsætter: 

- For os handler det jo om at sikre, at det er trygt for borgerne at bo og færdes i de her områder. Så snart de utryghedsskabende handlinger stopper og vores efterretninger fortæller os, at der er ro på igen, så kan vi ophæve zonen.  

Fyns Politi har anholdt otte personer i relation til knivstikkeriet, og de er nu alle varetægtsfængslede mens efterforskningen pågår. Læs mere her 
 
Visitationszonen løber frem til den 19. juli 2022, klokken 14:00. Det er muligt at forlænge visitationszonen, hvis det skønnes nødvendigt.

 

 

Baggrund for oprettelse af visitationszonen:

Fyns Politi fik kl. 01:15 melding om en hændelse i krydset Vollsmose Alle og Kertemindevejen, hvor en bil tilsyneladende forsætligt havde påkørt en person, der efterfølgende blev overfaldet og stukket med en kniv. Han blev lettere såret. Samtidig blev en anden person på stedet også overfaldet og stukket med kniv. Han blev alvorligt såret og indlagt på sygehuset.

Forud for knivstikkeriet havde politiet fået oplysninger om en hændelse på Østre Ringvej mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej - efter oplysningerne var der tale om et stenkast mod en bil. Alt tyder på, at der er tale om en bil, der var indblandet i det efterfølgende knivstikkeri. 

 

Baggrunden for den geografiske udstrækning af visitationszonen:

Den personkreds, som mistænkes for at have deltaget i hændelserne har relation til de to grupperinger, 9hunna og NBV, der holder til i Vollsmose og Korsløkkeparken. Grupperingerne er særdeles mobile. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af kendte, aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område. Se kort og beskrivelse nedenfor.

Om visitationszonen: Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet og foreløbig frem til tirsdag den 19. juli 2022 klokken 14:00. I visitationszonen har politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. 

 

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. 

Kort over området

Læs afgørelse om forlængelse af visitationszonen

Læs tidligere pressemeddelelse


Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

15. marts 2024

Fyns Politi

Sortebrødre Torv bliver fanzone før OB-FCK kamp søndag

Når OB søndag spiller superligakamp på hjemmebane mod FCK vil området omkring Sortebrødre Torv i Odense fra klokken ca. 12.000 til 15.00 blive omdannet til fanzone for de mange tilrejsende fans.

7. marts 2024

Fyns Politi

Fyns Politi forlænger lukningen af to rockerklubhuse

Fyns Politi forlænger lukningen af to rockerklubhuse i henholdsvis Odense og Nyborg. Opholdsforbuddet gælder frem til den 21. marts 2024, klokken 18.00.

1. marts 2024

Fyns Politi

Fyns Politi er klar til at byde politikadetter velkommen

Fyns Politi kan sidst på sommeren føje 8 politikadetter til styrken. De nye kadetter skal bidrage til opgaveløsningen i politiet, hvor det bl.a. vil være opgaver som transporter, bevogtning og tilsyn, som de nye kolleger skal bistå med.