Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

21. juni 2022 14:05

Fyns Politi forlænger visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkkeparken

Visitationszonen i Vollsmose og dele af Korsløkke forlænges fra i dag tirsdag den 21. juni 2022 klokken 14:00. og fire uger frem til den 19. juli 2022 kl 14.

Beslutningen er truffet af politidirektør Arne Gram med det formål at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

- Vi står midt i en konflikt mellem to grupperinger, der ingen midler skyr for at få ram på hinanden. Set i det lys, sammenholdt med vores efterretninger og vores efterforskning af det knivstikkeri, der udløste oprettelsen af zonen, så er det min vurdering, at der er god grund til at forlænge visitationszonen, siger politidirektør Arne Gram, og fortsætter: 

- For os handler det jo om at sikre, at det er trygt for borgerne at bo og færdes i de her områder. Så snart de utryghedsskabende handlinger stopper og vores efterretninger fortæller os, at der er ro på igen, så kan vi ophæve zonen.  

Fyns Politi har anholdt otte personer i relation til knivstikkeriet, og de er nu alle varetægtsfængslede mens efterforskningen pågår. Læs mere her 
 
Visitationszonen løber frem til den 19. juli 2022, klokken 14:00. Det er muligt at forlænge visitationszonen, hvis det skønnes nødvendigt.

 

 

Baggrund for oprettelse af visitationszonen:

Fyns Politi fik kl. 01:15 melding om en hændelse i krydset Vollsmose Alle og Kertemindevejen, hvor en bil tilsyneladende forsætligt havde påkørt en person, der efterfølgende blev overfaldet og stukket med en kniv. Han blev lettere såret. Samtidig blev en anden person på stedet også overfaldet og stukket med kniv. Han blev alvorligt såret og indlagt på sygehuset.

Forud for knivstikkeriet havde politiet fået oplysninger om en hændelse på Østre Ringvej mellem Niels Bohrs Alle og Nyborgvej - efter oplysningerne var der tale om et stenkast mod en bil. Alt tyder på, at der er tale om en bil, der var indblandet i det efterfølgende knivstikkeri. 

 

Baggrunden for den geografiske udstrækning af visitationszonen:

Den personkreds, som mistænkes for at have deltaget i hændelserne har relation til de to grupperinger, 9hunna og NBV, der holder til i Vollsmose og Korsløkkeparken. Grupperingerne er særdeles mobile. Hvis politiet skal have mulighed for at foretage visitationer for ulovlige våbenbesiddelser, skal dette kunne ske både i umiddelbar nærhed af kendte, aktuelle adresser og opholdssteder, men også i et større afgrænset område. Se kort og beskrivelse nedenfor.

Om visitationszonen: Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet og foreløbig frem til tirsdag den 19. juli 2022 klokken 14:00. I visitationszonen har politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges. 

 

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område: 

Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen. 

Kort over området

Læs afgørelse om forlængelse af visitationszonen

Læs tidligere pressemeddelelse


Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

8. august 2022

Fyns Politi

Fyns Politi efterforsker flere voldssager i Kerteminde efter havnefest

Politiet efterforsker lige nu flere voldsepisode i forbindelse med weekendens havnefest i Kerteminde.

5. august 2022

Fyns Politi

Mand død efter vold - politiet søger vidner

En 70-årig mand døde onsdag den 4. august efter en række alvorlige skader, som politiet mener er begået mod ham af en eller flere gerningsmænd.

2. august 2022

Fyns Politi

80-årig mand tiltalt for assisteret selvmord

Fyns Politi har rejst tiltale mod en 80-årig mand for at medvirke til en anden mands selvmord.

Forslag