Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

2. juli 2020

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Fyns Politi meddeler, at den skærpede strafzone samt visitationszonen, der begge udløber torsdag den 2. juli klokken 15:00 forlænges, således at de er gældende frem til torsdag den 16. juli klokken 15:00. Det er politiets vurdering, at dette er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i området.

”Konflikten mellem grupperinger i området er ikke stoppet. Det viser vores efterforskningen. Konflikten har desværre haft yderst fatale konsekvenser med anvendelse af skydevåben. Derfor er det vores vurdering, at det er nødvendigt at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone, således at vi kan sikre at borgerne, der bor og færdes i området kan gøre det trygt og sikkert”, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

 

Baggrund for beslutningen

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni 2020 efter, der sent om aftenen onsdag den 17. juni blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni 2020 efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni igen blev afgivet skud. Denne gang med fatale følger. En 31- årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger.  
Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

På baggrund af den yderst alvorlige skudepisode samt det fortsatte konflikt mellem de to grupperinger, har Fyns Politidirektør besluttet at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone i to uger, så de er gældende frem til torsdag den 16. juli klokken 15:00.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Læs afgørelsen om visitationszonen

 

Se kort over visitationszone

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

 

Se kort over skærpet strafzone

Der er foretaget i alt 181 visitationer i perioden 18. juni til 2. juli 2020, som har medført 18 sigtelser

Kørsel uden førerret - 1
Ikke opfyldt oplysningspligt mv - 1
Mangler ved køretøj (udstyrsbekendtgørelsen) -1
Euforiserende stoffer / lov om - 3
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 3
Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted - 6
Miljøloven - 1
Naturbeskyttelsesloven - 1

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 18. juni til 2. juli 2020

- 9 knive
- 9 peberspray
- 4 boldtræ
- 2 hjulnøgler
- 1 jernrør

 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

18. september 2020

Fyns Politi

Politi: Udvis ansvarlighed - det er nu, det gælder

Nye Corona-restriktioner har ramt flere dele af Danmark, fordi smittekurven er stødt stigende. I denne omgang er Fyns Politikreds gået fri, men skal vi slippe for yderligere restriktioner, så er det nu, der for alvor skal gøres en indsats. Og det gælder os alle.

17. september 2020

Fyns Politi

Fyns Politi offentliggør billeder af formodet gerningsmand bag dræbende skud

Efter lang tids efterforskning offentliggør Fyns Politi nu billeder og videoer af de personer, der formodes at være gerningsmændene bag de skud, der henholdsvis dræbte en person og sårede en anden i Vollsmose om aftenen den 24. juni 2020. Politiet har fundet to af gerningsvåbnene.

8. september 2020

Fyns Politi

Covid19: Politidirektør kalder på ansvarlighed

Fyns Politi er klar til at hjælpe med at overholde de nye restriktioner for Odense Kommune på baggrund af udviklingen i smitten med Covid19. Samtidig opfordrer politidirektør Arne Gram til, at vi alle genfinder de gode vaner fra foråret.

Afvis cookies