Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

16. juli 2020 12:58

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Fyns Politi meddeler, at den skærpede strafzone samt visitationszonen, der begge udløber torsdag den 16. juli klokken 15:00 forlænges, således at de er gældende frem til torsdag den 30. juli klokken 15:00.

Det er politiets vurdering, at dette er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i området.

- Vi forlænger både visitationszone og skærpet-strafzone fordi vores efterforskning og efterretningsbillede viser, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området. Formålet med forlængelsen er, at sikre roen og trygheden for borgerne i området og fortsat holde presset på de kendte kriminelle, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni 2020 efter, der sent om aftenen onsdag den 17. juni blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni 2020 efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni igen blev afgivet skud. Denne gang med fatale følger. En 31- årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger.  
Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

Det er på baggrund i den yderst alvorlige skudepisode samt det fortsatte konflikt mellem de to grupperinger, at Fyns politidirektør har besluttet at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone i to uger, så de er gældende frem til torsdag den 30. juli klokken 15:00.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Læs afgørelsen om visitationszonen

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

 

Der er foretaget i alt 270 visitationer i perioden 18. juni til 16. juli 2020, som har medført 27 sigtelser:

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 1
Kørsel uden førerret - 1
Ikke opfyldt oplysningspligt mv - 1
Mangler ved køretøj (udstyrsbekendtgørelsen) -1
Euforiserende stoffer / lov om – 7
Euforiserende stoffer / lov om (salg) 1
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 4
Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted – 7
Sikring af den offentlige orden mv. 1
Miljøloven - 1
Naturbeskyttelsesloven - 1

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 18. juni til 16. juli 2020

- 14 knive
- 12 peberspray
- 4 boldtræ
- 1 baseball bat
- 2 hjulnøgler
- 1 jernrør

Ydermere er der afleveret 2 Pistoler (donnerter/pistoler som skal forlades. rustne og meget gamle)


Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng

 

E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

Pressetelefon: 9135 7902 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

22. marts 2023

Fyns Politi

Mand dømt for mere end 160 tilfælde af seksuelle overgreb mod børn og unge

En 59-årig mand fra Middelfart kommune er i dag ved Retten i Odense idømt 8 års fængsel for besiddelse af en større mængde børneporno og for mere end 160 forhold om seksuelle overgreb mod børn og unge via grooming på forskellige sociale medier og chatfora. Manden blev desuden idømt et kontaktforbud.

21. marts 2023

Fyns Politi

Fyns Politi har været tilstede i Bøgeparken i Vollsmose i nat

Fyns Politi modtog kl 00.15 en anmeldelse om et højt brag fra en form for sprængning i en opgang i Vollsmose, og politiet har derfor været tilstede i området i nat og i de tidlige morgentimer.

17. marts 2023

Fyns Politi

Fogedaktion i Assens

Torsdag eftermiddag afholdt Fyns Politi ”Åbent hus” i Nærpolitienheden i Assens sammen med fogedretten. Her kunne borgere i Assens kommune, der har verserende fogedsager komme forbi ml. kl 15-17 og få ordnet deres mellemværende med fogedretten.

Forslag