Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

16. juli 2020

Forlængelse af visitationszone og skærpet strafzone

Fyns Politi meddeler, at den skærpede strafzone samt visitationszonen, der begge udløber torsdag den 16. juli klokken 15:00 forlænges, således at de er gældende frem til torsdag den 30. juli klokken 15:00.

Det er politiets vurdering, at dette er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende adfærd og forebygge kriminelle handlinger i området.

- Vi forlænger både visitationszone og skærpet-strafzone fordi vores efterforskning og efterretningsbillede viser, at der stadig er en aktiv konflikt mellem de to kriminelle grupperinger i området. Formålet med forlængelsen er, at sikre roen og trygheden for borgerne i området og fortsat holde presset på de kendte kriminelle, siger politidirektør Arne Gram fra Fyns Politi.

Visitationszonen blev oprettet torsdag den 18. juni 2020 efter, der sent om aftenen onsdag den 17. juni blev afgivet skud omkring Fyrreparken i Vollsmose. Der blev i den forbindelse ikke meldt om tilskadekomne.

Den skærpede strafzone blev oprettet torsdag den 25. juni 2020 efter der sent om aftenen onsdag den 24. juni igen blev afgivet skud. Denne gang med fatale følger. En 31- årig mand blev ramt og afgik ved døden. Med baggrund i efterforskningen er det intet, der tyder på, at den dræbte havde noget tilhørsforhold til de to stridende grupperinger.  
Også en anden 31-årig mand blev ramt af skud og såret. Denne mand har tilhørsforhold til de stridende grupperinger.

Det er på baggrund i den yderst alvorlige skudepisode samt det fortsatte konflikt mellem de to grupperinger, at Fyns politidirektør har besluttet at forlænge både visitationszonen og den skærpede strafzone i to uger, så de er gældende frem til torsdag den 30. juli klokken 15:00.

Forlængelsen af den skærpede strafzone betyder, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået i strafzonen stiger ind til det dobbelte i forhold til gældende praksis. 

Læs afgørelsen om visitationszonen

Læs afgørelsen om den skærpede strafzone

 

Der er foretaget i alt 270 visitationer i perioden 18. juni til 16. juli 2020, som har medført 27 sigtelser:

Motordr. køretøj, euf. stoffer uden recept - 1
Kørsel uden førerret - 1
Ikke opfyldt oplysningspligt mv - 1
Mangler ved køretøj (udstyrsbekendtgørelsen) -1
Euforiserende stoffer / lov om – 7
Euforiserende stoffer / lov om (salg) 1
Retsplejeloven, nægter at opgive navn - 1
Våbenloven, i øvrigt - 4
Knivloven, §1, kniv på offentligt tilgængeligt sted – 7
Sikring af den offentlige orden mv. 1
Miljøloven - 1
Naturbeskyttelsesloven - 1

Følgende er fundet i visitationszonen i perioden 18. juni til 16. juli 2020

- 14 knive
- 12 peberspray
- 4 boldtræ
- 1 baseball bat
- 2 hjulnøgler
- 1 jernrør

Ydermere er der afleveret 2 Pistoler (donnerter/pistoler som skal forlades. rustne og meget gamle)


Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail:cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail:spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

13. august 2020

Fyns Politi

Forlængelse af visitationszone i Vollsmose

Fyns Politi meddeler, at visitationszonen, der udløber torsdag den 13. august klokken 15 bliver forlænget i yderligere to uger således, at den er gældende frem til torsdag den 27. august 2020 klokken 15. Det er politiets vurdering, at det er nødvendigt for fortsat at forhindre utryghedsskabende kriminelle handlinger i området.

4. august 2020

Fyns Politi

Branden i Nyborg: Alle kan gå udenfor igen

Branden hos Fortum, Lindho,vej 3 i Nyborg er nu så meget under kontrol, at Fyns Politi afvarsler den udsendte beredskabsmeddelelse. Dermed kan alle i det berørte område nu trygt færdes udendørs igen.

4. august 2020

Fyns Politi

Brand hos Fortum i Nyborg opdatering - beredskabmeddelelse udsendt

Fyns Politiet oplyser, at der er udsendt en beredskabsmeddelelse i forbindelse med branden i Nyborg. Ilden er under kontrol, men det er vigtigt at holde sig indendøre, fordi røgen fra branden er giftig.

Afvis cookies