Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

11. april 2024 12:49

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme.

lommebamsevenner fyns politi 2024

Sundhedsvæsenet har anvendt forskellige former for små og store bamser i flere år med stor succes. I foråret 2024 tog Nordjyllands Politi lommebamserne i brug, og nu følger Fyns Politi efter.

 

Vicepolitiinspektør Rasmus Tyllesen, der er leder af Vagtcentralen og Servicecentret ved Fyns Politi er glad for tiltaget: ”For nogle uger siden lancerede Nordjyllands Politi det her fine initiativ med lommebamser til børn, og nu følger vi i Fyns Politi efter, fordi vi synes det giver rigtig god mening. Det er et godt supplement til vores arbejde, når det involverer de yngste borgere. Her kan lidt ekstra tryghed og måske lidt adspredelse være lige det, der er brug for, hvis man står i en svær og kaotisk situation som fx et færdselsuheld eller en voldsom situation i hjemmet.”

 

Navnet lommebamse skyldes, at bamsen passer til både en børnehånd og i en skjortelomme. Målet er på sigt, at alle patruljerne udstyres med en lommebamse, så vi uanset tid og sted kan trøste og berolige børn i svære situationer.

 

Borgere kan hjælpe med at hækle og/eller strikke

Lommebamserne er små strikkede eller hæklede bamser af garn – fx rester. Lige nu bliver de små bamser produceret af medarbejdere i Fyns Politi og deres familier i fritiden. Hvis du har lyst til at strikke eller hækle lommebamser til de børn, vi møder i vores arbejde, vil vi være meget taknemmelige. De færdighæklede/ -strikkede bamser kan afleveres i åbningstiden alle de steder, hvor Fyns Politi har en ekspedition. Se her: https://politi.dk/fyns-politi/om-fyns-politi/politistationer

 

Opskrift på lommebamse

Lommebamserne kan både hækles eller strikkes:

 

Strikkeopskrift

Hækleopskrift

 

Det er meningen, at bamserne kan strikkes med rester af garn, og derfor er der vide rammer for farvenuancerne, når blot de holdes nogenlunde inden for de blå uniformsfarver. Man er også velkommen til at stikke bamserne som andre dyr end bjørne, hvis man har mod på det.

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

29. april 2024

Fyns Politi

Fynboerne er fortsat trygge i deres nabolag

Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse er netop blevet offentliggjort. Igen er tilliden til politiet og trygheden på Fyn og øerne på et højt niveau.

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.