Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

11. april 2024 12:49

Aktion ”Lommebamser” i Fyns Politi

Børn kan have brug for lidt ekstra tryghed, når de møder politiet i forbindelse med en voldsom eller ubehagelig hændelse. Derfor har Fyns Politi sat gang i aktion ”Lommebamse-ven”, som består i små hæklede og strikkede bamser, som både uniformerede patruljer og efterforskere kan benytte, når de rykker ud til en hændelse, hvor et barn er involveret og måske har brug for en ekstra ven at kramme.

lommebamsevenner fyns politi 2024

Sundhedsvæsenet har anvendt forskellige former for små og store bamser i flere år med stor succes. I foråret 2024 tog Nordjyllands Politi lommebamserne i brug, og nu følger Fyns Politi efter.

 

Vicepolitiinspektør Rasmus Tyllesen, der er leder af Vagtcentralen og Servicecentret ved Fyns Politi er glad for tiltaget: ”For nogle uger siden lancerede Nordjyllands Politi det her fine initiativ med lommebamser til børn, og nu følger vi i Fyns Politi efter, fordi vi synes det giver rigtig god mening. Det er et godt supplement til vores arbejde, når det involverer de yngste borgere. Her kan lidt ekstra tryghed og måske lidt adspredelse være lige det, der er brug for, hvis man står i en svær og kaotisk situation som fx et færdselsuheld eller en voldsom situation i hjemmet.”

 

Navnet lommebamse skyldes, at bamsen passer til både en børnehånd og i en skjortelomme. Målet er på sigt, at alle patruljerne udstyres med en lommebamse, så vi uanset tid og sted kan trøste og berolige børn i svære situationer.

 

Borgere kan hjælpe med at hækle og/eller strikke

Lommebamserne er små strikkede eller hæklede bamser af garn – fx rester. Lige nu bliver de små bamser produceret af medarbejdere i Fyns Politi og deres familier i fritiden. Hvis du har lyst til at strikke eller hækle lommebamser til de børn, vi møder i vores arbejde, vil vi være meget taknemmelige. De færdighæklede/ -strikkede bamser kan afleveres i åbningstiden alle de steder, hvor Fyns Politi har en ekspedition. Se her: https://politi.dk/fyns-politi/om-fyns-politi/politistationer

 

Opskrift på lommebamse

Lommebamserne kan både hækles eller strikkes:

 

Strikkeopskrift

Hækleopskrift

 

Det er meningen, at bamserne kan strikkes med rester af garn, og derfor er der vide rammer for farvenuancerne, når blot de holdes nogenlunde inden for de blå uniformsfarver. Man er også velkommen til at stikke bamserne som andre dyr end bjørne, hvis man har mod på det.

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

14. maj 2024

Fyns Politi

Fyns Politi har fundet de to efterlyste personer

Den 7. maj efterlyste Fyns Politi hjælp til ID på to personer mistænkt for et røveri på Sankt Hans Gade i Odense. Takket være medier og borgere er de to personer fundet.

13. maj 2024

Fyns Politi

Fyns Politi efterlyser forurettet i forbindelse med røveri i Middelfart

I forbindelse med røveri i Coop 365 i Jernbanegade i Middelfart lørdag den 11. maj 2024 efterlyser Fyns Politi en forurettet i sagen.

8. maj 2024

Fyns Politi

Fyns Politi slog til mod narkohandlen på Ærø

På baggrund af længere tids efterforskning gennemførte Fyns Politi tirsdag den 7. maj en målrettet aktion mod narkohandlen på Ærø. Simultant med denne blev der også gennemført ransagning på Nordfyn i forbindelse med flere indbrud på Ærø.