Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

28. maj 2021 12:26

Øvelse på Storebæltsforbindelsen natten mellem lørdag og søndag

Natten til søndag bliver der afholdt en større øvelse på lavbroen over Storebælt. I øvelsen medvirker redningsmandskab, sundhedsberedskab og politi fra både Fyns Politikreds og Sydsjællands- og Lollands-Falsters Politikreds.

Øvelsen, der har omkring 250 deltagere, bliver sat i gang søndag klokken 01:00 og slutter omkring klokken 06:00. Der vil under øvelsen holde et IC3 passagertog med tre vogne på lavbroen, og på stedet vil der være både ambulancer, redningskøretøjer samt politibiler, der indgår i øvelsen. Desuden vil en redningshelikopter også deltage. 

”Det er selvfølgelig en speciel situation at skulle afholde den første øvelse på lavbroen efter den tragiske ulykke i 2019. Omvendt vidner ulykken desværre også om, hvor vigtigt det netop er, at beredskabet hele tiden øver sig, så vi sikrer, at vores viden, kompetencer og læring er så opdaterede og optimale som overhovedet muligt”, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen fra Fyns Politi.

Øvelsens primære formål er at øve samarbejdet mellem de forskellige myndigheder, så redningsindsatsen bliver koordineret og styret effektivt i forhold til at redde liv og komme de tilskadekomne til undsætning. 

”Vi kan ikke løfte sløret for, hvad øvelsen præcis kommer til at indeholde, da deltagerne selvfølgelig ikke skal vide, hvad de bliver mødt af. Men jeg kan sige, at både erfaringer fra den tragiske togulykke i 2019 og fra tidligere øvelser på lavbroen er taget med i tilrettelæggelsen af øvelsen”, siger politikommissær Asbjørn Høy Larsen, der indgår i øvelsesledelsen.

Under øvelsen vil den vestgående kørebane på Storebæltsforbindelsen være forbeholdt øvelsesdeltagerne og derfor være spærret for al anden trafik. Trafikken vil blive omlagt til den østgående kørebane, således at færdsel kan passere i begge retninger. 

Der vil dog i kortere perioder være behov for også at lukke den østgående kørebane. Det kan betyde en kort ventetid for bilister, der skal passere broen under øvelsen. Bilister, der passerer Storebæltsforbindelsen, vil også opleve, at der vil være en del redningskøretøjer til stede redningspladsen på Sprogø. De indgår også i øvelsen. 
 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

12. august 2022

Fyns Politi

Der er tryghed og tillid til politiet på Fyn og øerne

Justitsministeriets årlige tryghedsundersøgelse er landet, og her står det klart at tilliden til politiet og trygheden på Fyn og øerne fortsat er på et højt niveau.

8. august 2022

Fyns Politi

Fyns Politi efterforsker flere voldssager i Kerteminde efter havnefest

Politiet efterforsker lige nu flere voldsepisode i forbindelse med weekendens havnefest i Kerteminde.

5. august 2022

Fyns Politi

Mand død efter vold - politiet søger vidner

En 70-årig mand døde onsdag den 4. august efter en række alvorlige skader, som politiet mener er begået mod ham af en eller flere gerningsmænd.

Forslag