Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

4. maj 2021 12:43

Syv strækninger med ekstra opmærksomhed på høj fart

Fyns Politi har udpeget syv vejstrækninger, hvor der er særligt fokus på for høj hastighed i 2021. Det betyder rigtig gode muligheder for at få et vellignende portræt på en bødesag, hvis speederen får lidt for meget fodtryk.

Høj fart koster liv. Så enkelt kan det desværre siges. At få stoppet farlig kørsel er et vigtigt fokuspunkt i Fyns Politi. Derfor er syv vejstrækninger i politikredsen netop blevet udpeget til særlige målstrækninger for politiets ATK-biler (fotovogne).

”Vi hverken kan eller vil acceptere, at der bliver kørt for hurtigt – hverken når det drejer sig om vanvidskørsel, men heller ikke når der bare bliver kørt lidt for hurtigt. For det er desværre et faktum, at selv lidt for hurtigt kan koste liv for jo højere fart, desto større er risikoen for alvorlige ulykker med et fatalt udfald. Det er desværre den barske sandhed, og det er på den på baggrund, vi nu har udpeget syv strækninger, som vil få særlig stor opmærksomhed fra vores fotovogne”, siger politidirektør Arne Gram. 

 

De syv strækninger er:

  • Bogensevej ved Skovs-Højrup-vej i Nordfyns Kommune
  • Middelfartvej ved Båring, Nordfyns Kommune 
  • Fynske Motorvej fra Stenløsevej til Østre Ringvej, Odense Kommune 
  • Hjallesevej/Odensevej, fra Munkerisvej/Ring 2 til Jacob Hansens Vej, Odense Kommune
  • Nyborgvej/Hjulbyvej (ved Refsvindinge), fra Møllegyden op mod Vindinge, Nyborg Kommune
  • Tietgens Alle/Munkerisvej, fra Rødegårdsvej til Sdr. Boulevard, Odense Kommune
  • Ørbækvej, fra Gudbjerg indtil Sortebrovej, Svendborg Kommune

Strækningerne ligger spredt i hele kredsen, og de er udvalgt på baggrund af en grundig analyse, der har taget udgangspunkt i høj hastighed og uheldskoncentration. 

Nyttig viden:

I perioden 2014-2019* mistede 401 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen og/eller forholdene. Hertil kommer antallet af tilskadekomne.
I 75 % af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 25 % var farten årsagen til, at ulykken blev med dødelig udgang.
Kører du 93 km/t i stedet for 80 km/t fordobler du risikoen for at ende i en dødsulykke.

*Den udvidede dødsulykkesstatistik er ikke lavet i 2016

Kilde: sikkertrafik.dk

 

Pressekontakt

Charlotte Nyborg

E-mail: cny001@politi.dk

 

Sunniva Pedersen-Reng

E-mail: spe062@politi.dk

 

Pressetelefon: 9135 7902 

Spørgsmål vedr. døgnrapport: 4171 1150 - besvares hverdage ml. 11.00 og 12.00. 

Læs mere om pressekontakt

Flere nyheder

25. januar 2023

Fyns Politi

Person sigtet for at henkaste affald to steder på Fyn

Fyns Politi har sigtet en 32-årig mand fra Odense Kommune for overtrædelse af naturbeskyttelsesloven (bødestraf) ved i to tilfælde at have henkastet større mængder af affald i naturen den 16. og den 18. januar 2023.

20. januar 2023

Fyns Politi

En tidligere medarbejder ved Østjyllands Politi er dømt skyldig i hacking, blufærdighedskrænkelse og i at have misbrugt sin stilling

Den tidligere it-medarbejder er den 20. januar 2023 ved retten i Århus idømt to års fængsel og 250 timers ulønnet samfundstjeneste for bl.a. at have hacket op imod 114 nu tidligere kolleger, venner, bekendte og tilfældige privatpersoner. Tre måneder af den to år lange fængselsstraf gøres ubetinget. De restrende et år og ni måneder gøre betinget.

13. januar 2023

Fyns Politi

Fyns Politi har anholdt to formodede indbrudstyve, som mistænkes for at stå bag en række indbrud på Sydfyn

Fyns Politi anholdte i dag den 13. januar 20223 kl. 04.30 to formodede indbrudstyve, som mistænkes for at stå bag en række indbrud på Sydfyn. Fyns Politi er tilfredse med nattens anholdelser og forventer at anholdelserne vil bremse den række af indbrud vi har set på Sydfyn omkring jul og i starten af januar 2023.

Forslag