Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

4. maj 2021 12:43

Syv strækninger med ekstra opmærksomhed på høj fart

Fyns Politi har udpeget syv vejstrækninger, hvor der er særligt fokus på for høj hastighed i 2021. Det betyder rigtig gode muligheder for at få et vellignende portræt på en bødesag, hvis speederen får lidt for meget fodtryk.

Høj fart koster liv. Så enkelt kan det desværre siges. At få stoppet farlig kørsel er et vigtigt fokuspunkt i Fyns Politi. Derfor er syv vejstrækninger i politikredsen netop blevet udpeget til særlige målstrækninger for politiets ATK-biler (fotovogne).

”Vi hverken kan eller vil acceptere, at der bliver kørt for hurtigt – hverken når det drejer sig om vanvidskørsel, men heller ikke når der bare bliver kørt lidt for hurtigt. For det er desværre et faktum, at selv lidt for hurtigt kan koste liv for jo højere fart, desto større er risikoen for alvorlige ulykker med et fatalt udfald. Det er desværre den barske sandhed, og det er på den på baggrund, vi nu har udpeget syv strækninger, som vil få særlig stor opmærksomhed fra vores fotovogne”, siger politidirektør Arne Gram. 

 

De syv strækninger er:

  • Bogensevej ved Skovs-Højrup-vej i Nordfyns Kommune
  • Middelfartvej ved Båring, Nordfyns Kommune 
  • Fynske Motorvej fra Stenløsevej til Østre Ringvej, Odense Kommune 
  • Hjallesevej/Odensevej, fra Munkerisvej/Ring 2 til Jacob Hansens Vej, Odense Kommune
  • Nyborgvej/Hjulbyvej (ved Refsvindinge), fra Møllegyden op mod Vindinge, Nyborg Kommune
  • Tietgens Alle/Munkerisvej, fra Rødegårdsvej til Sdr. Boulevard, Odense Kommune
  • Ørbækvej, fra Gudbjerg indtil Sortebrovej, Svendborg Kommune

Strækningerne ligger spredt i hele kredsen, og de er udvalgt på baggrund af en grundig analyse, der har taget udgangspunkt i høj hastighed og uheldskoncentration. 

Nyttig viden:

I perioden 2014-2019* mistede 401 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen og/eller forholdene. Hertil kommer antallet af tilskadekomne.
I 75 % af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 25 % var farten årsagen til, at ulykken blev med dødelig udgang.
Kører du 93 km/t i stedet for 80 km/t fordobler du risikoen for at ende i en dødsulykke.

*Den udvidede dødsulykkesstatistik er ikke lavet i 2016

Kilde: sikkertrafik.dk

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.