Spring til hovedindhold

Forslag

Fyns Politi

Nyhed

16. april 2020 12:10

Utraditionelle arbejdsforhold kræver utraditionelle metoder – også i Fyns Politi

COVID-19 situationen skaber nye arbejdssituationer, udfordringer og løsninger - også i Fyns Politi.

Da anklagemyndighedens medarbejdere ligesom mange andre offentligt ansatte skulle arbejde hjemmefra, skabte det en udfordring med at få de tunge kasser med sagsakter hjem til medarbejderne, der bor rundt om i hele landet. Til at begynde med blev det studentermedhjælpernes opgave, at køre rundt med de mange sager, hvilket fungerede fint, men det var måske ikke den bedste udnyttelse af de jurastuderendes faglige kompetencer. Men så meldte de køreprøvesagkyndige sig på banen – for de var også sendt hjem, men uden opgaver, da alle køreprøver også var blevet aflyst. 

 

Win-win

Leder for de køreprøvesagkyndige vicepolitiinspektør Sten Sørensen siger:

- Jamen medarbejderne gav med det samme, da de var blevet sendt hjem fra arbejde, udtryk for, at de meget gerne ville bidrage. De var sådan set friske på at lave næsten hvad som helst, bare de kunne være til hjælp. Og da jeg kort efter hørte om, at anklagemyndigheden fik kørt sager rundt af studerende – som jo ligeså godt kunne udføre sagsbehandling, ja, så virkede det som en win-win-situation, hvis de køreprøvesagkyndige kolleger, kunne hjælpe med køre sagsakter ud i stedet. At køre bil, er jo sådan set en af deres kernekompetencer.  

 

 

Rene biler og forseglede kasser

Ordningen fungerer ved, at en eller to af de køreprøvesagkyndige hver morgen kommer forbi anklagemyndighedens kontor og henter de kasser med sager, som er gjort klar. Af sikkerhedshensyn er kasserne forseglede under transporten. De køreprøvesagkyndige sørger for, at bilerne som sagerne transporteres rundt i er rengjorte, så der er ikke transporteres evt smitte med rundt. De færdiggjorte sager tages selvfølgelig med tilbage til politigården.
Advokaturchef Lars Ole Pedersen er meget glad for ordningen:

- Det fungerer rigtig godt og er en succes for alle parter. Vi oplever, at vores nye ”chauffører” tager opgaven alvorligt og løser den meget samvittighedsfuldt og til tiden - hver dag. På den her måde kan vi forsat behandle alle de straffesager, der på betryggende vis kan ekspederes fra hjemmearbejdspladsen, så vi kunne ikke ønske os en bedre ordning.

Anklagemyndighedens studentermedhjælpere hjælper nu politiet med sagsbehandling. 

 

Køreprøvesagkyndige

Fototekst:

Til Galten og Esbjerg

Fra højre: Advokaturchef Lars Ole Pedersen sammen med de to køreprøvesagkyndige kolleger Flemming Nikolajsen (i midten) og Mogens Pedersen (tv), som her er ved at hente sagsakter til fordeling i hele landet. I går gik turen fx til Galten og Esbjerg. ”Vi er fra de køreprøvesagkyndige utrolig glade for at kunne assistere i en speciel situation.”, siger køreprøvesagkyndig Mogens Pedersen (tv). 

 

Pressekontakt 

Kommunikationsrådgiver Sunniva Pedersen-Reng
Kommunikationsrådgiver Mads Boel
Pressetelefon: 9135 7902
E-mail: fyn-kommunikation@politi.dk

 

Læs mere om pressekontakt

23. april 2024

Fyns Politi

Fælden klappede på Fyn

En 57-årig mand fra Nordfyns Kommune blev i dag i grundlovsforhør ved Retten i Odense fængslet i 4 uger. Han er sigtet for i alt 17 forskellige forhold og flere er på vej. ​

23. april 2024

Fyns Politi

Fyns Politi søger vidne i forbindelse med et færdselsuheld i en Nettobutik

Onsdag den 17. april kørte en bil ind gennem ruden i Netto på Nyborgvej i Odense. I forbindelse med efterforskningen af sagen, søger Fyns Politi et vidne.

16. april 2024

Fyns Politi

To mænd dømt for omfattende bedrageri

Mandag den 15. april 2024 blev to mænd idømt fængselsstraf for bedrageri og databedrageri ved retten i Svendborg. Dermed er tre personer blevet dømt i sagen om omfattende bedrageri, da en tredje gerningsmand blev dømt den 5. april 2024.