Spring til hovedindhold

Forslag

Registrer stjålne genstande efter indbrud

Det er et vigtigt led i politiets efterforskning at kunne danne et samlet overblik over, hvad der er blevet stjålet i forbindelse med indbruddet.

Efter at politiet har været på stedet, skal du derfor registrere de stjålne genstande. Jo hurtigere du kan give os oplysingerne, jo bedre mulighed har vi for at efterforske indbruddet og genfinde de stjålne genstande. Det er muligt at registrere dine stjålne genstande ad flere omgange. Du skal blot logge ind igen og registrere flere genstande.

Registrer stjålne genstande efter indbrud

Bemærk: Det er også muligt for pårørende (fx din familie, venner, naboer eller støttepersoner) at registrere stjålne genstande på vegne af dig. For at gøre dette skal de bruge deres eget MitID. Dette kan fx også være en fordel, hvis du har fået stjålet computere, tablets og andet elektronisk udstyr. Hvis du ikke har mulighed for at registrere de stjålne genstande online, er du velkommen til at ringe 114.

Registrer stjålne genstande efter indbrud
Hav følgende oplysninger klar

MitID

Journalnummer fra din anmeldelse af indbruddet

Navnet på dit forsikringsselskab

Oplysninger om de stjålne genstande (mærke, model, kendetegn, antal, værdi m.v.)

Oplysninger om mobile enheder, herunder IMEI-numre (15-16 cifre). Har du det ikke, kan du få det ved dit teleselskab

Oplysninger om genstanden kan spores (fx ved GPS, DNA, chips eller et elektronisk mærke såsom Airtag)

Hvis der er stjålet våben eller køretøjer, skal du have våbnets serienummer eller køretøjets registreringsnummer klar

Hvis der er stjålet malerier, ægte tæpper, smykker, sølvtøj, våben eller dyr vil det være en fordel at have et personligt billede af genstanden klar

Værd at vide
Politiet kan efterlyse våben og køretøjer i Danmark og internationalt. Hvis du registrerer, at et våben er blevet stjålet, vil vi bede dig oplyse et serienummer. Hvis du registrerer, at et køretøj er blevet stjålet, vil vi bede dig oplyse en nummerplade (registreringsnummer) eller et stelnummer, så vi kan efterlyse det konkrete køretøj. 

Hvis du giver os oplysninger om andre stjålne genstande, som kan spores (fx ved GPS, DNA, chips eller et elektronisk mærke såsom Airtag), kontakter vi dig, hvis vi har brug for mere information.
Du skal oplyse våbnets serienummer, så politiet kan efterlyse våbnet med det samme. 
Du skal oplyse køretøjets nummerplade (registreringsnummer) og evt. et stelnummer, så politiet kan efterlyse køretøjet med det samme.