Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Efterlysning

9. februar 2021 12:44

Dette element kan ikke vises, da du ikke har accepteret de påkrævede cookies. Ret dit samtykke nedenfor for at se det.Læs mere om cookies.

Gerningsmand til drabsforsøg efterlyses

I forbindelse med en større efterforskning af et drabsforsøg i Gadelandet i Husum offentliggør Københavns Politi nu en video af en af gerningsmændene for at finde vidner og særligt de personer, som blev jagtet af gerningsmændene.

Fredag den 3. april kl. 18.00 løb to mænd i fuld maskering ind i boligområdet Gadelandet, hvor de bevæbnet med henholdsvis maskinpistol og pistol jagtede en gruppe personer til fods. Det lykkedes dog ikke gerningsmændene at indhente gruppen af personer, som undløb og søgte tilflugt i området.

Københavns Politi efterforsker sagen som et drabsforsøg begået som led i den daværende bandekonflikt. Efter længere tids intens efterforskning blev fem mænd anholdt i sagen den 9. december 2020. De sidder fortsat varetægtsfængslet. Men det er ikke alle, der stod bag drabsforsøget, som på nuværende tidspunkt er identificeret. Derfor beder vi nu om borgernes hjælp: 

»Vi har anholdt en række personer for drabsforsøget, men har brug for hjælp for at få de sidste stillet til ansvar. Vi vil derfor meget gerne i kontakt med enhver, der så episoden eller på anden vis kender noget til sagen,« siger politikommissær Rasmus Nielsen. 

Den efterlyste gerningsmand er pt. uidentificeret. Det drejer sig om en: 

Mand, mørklødet, højere end 180 cm, spinkel af kropsbygning. Iført hvid eller lysegrå hættetrøje, sort bandana/tørklæde over munden, mørke/grå arbejdshandsker, sorte joggingbukser, sorte strømper og sorte sko med hvide såler. Han var bevæbnet med en maskinpistol.

»Vi vil også meget gerne i kontakt med de personer, som blev forfulgt af de bevæbnede gerningsmænd,« siger Rasmus Nielsen.

Personer med oplysninger i sagen bedes kontakte Københavns Politi på telefon 1-1-4.

 

Grundlovsforhøret den 10. december foregik for lukkede døre, hvorfor Københavns Politi for nuværende ikke kan give yderligere oplysninger.

Pressekontakt: Politikommissær Rasmus Nielsen, tlf. 3032 8498. 

 

Efterlyst gerningsmand til drabsforsøg på Gadelandet den 3. april 2020

Efterlyst gerningsmand til drabsforsøg på Gadelandet den 3. april 2020

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere efterlysninger

14. februar 2023

Københavns Politi

Har du set cyklende gerningsmænd før eller efter skyderi i Jægersborggade?

Københavns Politi efterlyser vidner, der har set to mænd køre på elcykler i området omkring Jægersborggade og Nørrebroparken mandag den 6. februar om aftenen.

1. februar 2023

Københavns Politi

To mænd efterlyses for røveri ved Islev Station

Den 11. december 2022 klokken cirka 5.20 truede to gerningsmænd en mand til at udlevere hans pung på Islev Station i Vanløse. Da manden modsatte sig, blev han overfaldet med slag og væltet omkuld.

1. februar 2023

Københavns Politi

Politiet efterlyser 27-årig mand

Som led i efterforskningen af en sag om organiseret hashsalg på Christiania efterlyser Københavns Politi den 27-årige Murat Senoglu. Syv andre er allerede sigtet i sagen.

Forslag