Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. oktober 2022 10:58

22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri

En 22-årig mand er efter et grundlovsforhør i dag blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for et større antal bedragerier begået via falske sms’er. Politiet advarer kraftigt mod beskederne, der skal forestille at komme fra en bank.

Efter en kort og målrettet efterforskning slog Københavns Politi mandag til på en adresse i Kolding, hvor en 22-årig mand blev anholdt. Han er mistænkt for i næsten 100 tilfælde at have været afsender på sms’er til borgere, der på den måde modtog et falsk link til en større, dansk banks hjemmeside.

Via linket, der så ægte ud, skulle borgerne logge ind med Nem-ID og indtaste kortoplysninger, og dermed fik gerningsmanden adgang til benytte borgerens kreditkort. De blev efterfølgende misbrugt til at foretage køb for et større beløb. 

”Sagen viser, at svindlerne desværre er blevet dygtige til at lave noget, der ser troværdigt ud. Hvis du modtager en sms eller en mail, hvor banken beder om, at du indtaster Nem-ID og kortoplysninger, så er det bedste råd at lade være. Kontakt i stedet banken for at undersøge, om den rent faktisk er afsender, hvilket den så vil afkræfte, da hverken banker eller myndigheder vil bede om borgernes personlige oplysninger på den måde,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Københavns Politi.

Tirsdag formiddag blev den 22-årige efter et grundlovsforhør i Københavns Byret varetægtsfængslet i 27 dage.

 

Politiet har samlet flere gode råd til at undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger. Find rådene her.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

26. februar 2024

Københavns Politi

The joint investigation conducted by the Copenhagen Police and the Danish Security and Intelligence Services (PET) into the Nord Stream explosions has been concluded

There is not sufficient grounds to pursue a criminal case in Denmark in connection with the explosions of Nord Stream 1 and 2, and therefore the Copenhagen Police has decided to conclude the criminal investigation of the explosions.

26. februar 2024

Københavns Politi

Københavns Politi og PET's fælles efterforskning af sprængningerne af Nord Stream indstilles

Der er ikke det fornødne grundlag for at forfølge en straffesag i Danmark i forbindelse med sprængningerne af Nord Stream 1 og 2, og derfor indstiller Københavns Politi den strafferetlige efterforskning af sprængningerne.

23. februar 2024

Københavns Politi

Fem bandemedlemmer tiltalt for skuddrab på Christiania

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod fem mænd i alderen 18-28 år for at have planlagt og udført drabet på en 30-årig mand i Pusher Street på Christiania den 26. august 2023. Yderligere fire personer blev såret af skud ved episoden.