Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

4. oktober 2022 10:58

22-årig varetægtsfængslet for knap 100 tilfælde af sms-bedrageri

En 22-årig mand er efter et grundlovsforhør i dag blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Han er sigtet for et større antal bedragerier begået via falske sms’er. Politiet advarer kraftigt mod beskederne, der skal forestille at komme fra en bank.

Efter en kort og målrettet efterforskning slog Københavns Politi mandag til på en adresse i Kolding, hvor en 22-årig mand blev anholdt. Han er mistænkt for i næsten 100 tilfælde at have været afsender på sms’er til borgere, der på den måde modtog et falsk link til en større, dansk banks hjemmeside.

Via linket, der så ægte ud, skulle borgerne logge ind med Nem-ID og indtaste kortoplysninger, og dermed fik gerningsmanden adgang til benytte borgerens kreditkort. De blev efterfølgende misbrugt til at foretage køb for et større beløb. 

”Sagen viser, at svindlerne desværre er blevet dygtige til at lave noget, der ser troværdigt ud. Hvis du modtager en sms eller en mail, hvor banken beder om, at du indtaster Nem-ID og kortoplysninger, så er det bedste råd at lade være. Kontakt i stedet banken for at undersøge, om den rent faktisk er afsender, hvilket den så vil afkræfte, da hverken banker eller myndigheder vil bede om borgernes personlige oplysninger på den måde,” siger vicepolitiinspektør Peter Høholt fra Københavns Politi.

Tirsdag formiddag blev den 22-årige efter et grundlovsforhør i Københavns Byret varetægtsfængslet i 27 dage.

 

Politiet har samlet flere gode råd til at undgå misbrug af identitets- og kortoplysninger. Find rådene her.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.