Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

31. oktober 2023 13:19

Anholdelse af seks medarbejdere i Københavns Politi

Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) har i dag foretaget anholdelse af seks medarbejdere fra Københavns Politi.

Medarbejderne er løsladt igen og efterfølgende hjemsendt.

”Vi er dybt rystede over, at seks medarbejdere i Københavns Politi i dag er blevet anholdt og sigtet for grove strafbare forhold begået i tjenesten,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen. 

De pågældende medarbejdere kommer fra flere forskellige afdelinger i politikredsen, men primært fra Beredskabsenheden.

Det er Københavns Politi selv, der på baggrund af en begrundet mistanke har anmeldt de pågældende medarbejdere til DUP. DUP har gennemført en intensiv efterforskning, hvilket i dag har ledt til anholdelsen af de seks medarbejdere.

”Borgernes tillid til politiet er helt afgørende. Og en sag som denne svækker den tillid. Det er meget alvorligt. Der er tale om nogle få medarbejdere, der – ifølge sigtelserne – har forbrudt sig mod loven og svigtet det ansvar, vi er blevet givet som politi. Det er også derfor, at vi har anmeldt forholdet til DUP, da vi bliver bekendt med mistanken,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen.

Da efterforskningen foretages af DUP, kan Københavns Politi for nuværende ikke udtale sig yderligere om den konkrete sag.

 

DUP's hjemmeside

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.