Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

21. august 2019 14:05

Anklagemyndigheden beder om udsættelse i LTF sag

Anklagemyndigheden har i dag bedt Københavns Byret om to til tre måneders udsættelse i forbudssagen mod LTF.

Anmodningen sker som følge af den instruks, der udgik fra Rigsadvokaten mandag: 

”I lyset af Rigsadvokatens instruks om midlertidig stop af brug af teleoplysninger har vi fundet det rigtigst at bede om en udsættelse af forbudssagen mod LTF i to til tre måneder. Det gør vi, fordi der i forbudssagen bl.a. indgår en række straffedomme, hvor teleoplysninger i varierende omfang har indgået. Disse sager skal nu undersøges nærmere,” siger chefanklager i Københavns Politi, Ida Sørensen og tilføjer: 

”Anmodningen om udsættelse af forbudssagen ændrer efter vores opfattelse ikke ved grundlaget for det foreløbige administrative forbud,” siger Ida Sørensen. 

Det er nu op til Københavns Byret at tage stilling til anmodningen om udsættelsen, hvilket vil ske ved retsmødet den 23. august. 

Forbudssagen mod LTF blev indledt ved Københavns Byret den 6. februar 2019 og har indtil videre været hovedforhandlet over 22 retsdage.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.

18. november 2021

Københavns Politi

Beskyt dit hjem mod indbrud

Antallet af indbrud i private hjem er fortsat lavere i Københavns Politikreds end før corona-pandemien ramte, men med de mørkere måneder for døren er det en god idé at sætte fokus på indbrudsforebyggelsen derhjemme. For der er flere ting, man selv kan gøre.

17. november 2021

Københavns Politi

Københavns Politi opretter to visitationszoner

Politiet vurderer, at der udspiller sig en voldelig konflikt mellem to grupperinger i det københavnske bandemiljø. Som led i at dæmme op for konflikten opretter Københavns Politi to visitationszoner: en i Brønshøj og en, der omfatter dele af Nørrebro, København NV og Ydre Østerbro.