Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

12. maj 2022 16:01

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

I en tilståelsessag i Københavns Byret blev en 25-årig mand i dag dømt for at have bedraget 36 borgere for sammenlagt 6,2 millioner kroner. Rettens afgørelse lød på fængsel i to år og ni måneder.

Manden er straffet for at være en del af et netværk, hvor andre gerningsmænd ringede rundt til primært ældre og socialt udsatte borgere i hele landet. I telefonen udgav gerningsmændene sig for at ringe fra Østjyllands Politi, og de ringede fra et nummer, der sluttede på 1448, der er de sidste fire i politikredsenes hovednumre.

I telefonen oplyste gerningsmændene, at der var ved at blive optaget lån i de forurettedes navne. For at undgå dette skulle de falske betjente bruge personlige oplysninger såsom cpr-nummer og koder til NemID. Herefter optog gerningsmændene lån i de forurettedes navne og overførte beløbet fra deres konti til andre konti hos såkaldte mulddyr for at sløre pengesporet.

Efter en længere efterforskning blev den 25-årige mand anholdt i København den 8. april 2021, og han har siden siddet varetægtsfængslet.

»Det er alvorlige sager, og vi står med en person, som retten har fundet skyldig i at være en del af et netværk, der på groveste vis har udnyttet ældre og socialt udsatte borgere, som har troet, at de har fået hjælp af politiet. Desværre er sagen her ikke enestående, og jeg vil stærkt opfordre til, at man er ekstrem påpasselig med at udlevere sine personlige oplysninger, hvis man bliver ringet op af politiet, Skattestyrelsen, banken eller andre myndigheder,« siger senioranklager Sara Dalgaard fra Københavns Politi.

På politiets hjemmeside er der samlet en række gode råd til, hvordan man blandt andet kan forebygge misbrug af kortoplysninger og undgå at blive lokket til at overføre penge.

Find de gode råd her.

Til medier: For yderligere kommentarer til sagen kontakt senioranklager Sara Dalgaard på tlf. 9350 1268.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

8. juni 2023

Københavns Politi

To mænd anholdt for at svindle ældre kvinder

Københavns Politi har i går anholdt og sigtet to mænd på 25 og 27 år for svindel mod ældre kvinder i hele landet. Den 25-årige fremstilles i grundlovsforhør i dag. Anholdelserne sker som en koordineret aktion med andre politikredse.

6. juni 2023

Københavns Politi

Kære cykelejer: Gem din cykels stelnummer

Københavns Politi opfordrer alle cykelejere til at notere deres cykels stelnummer. Politiet er nemlig flere gange stødt på tohjulede, som formentlig er stjålet – men tyveriet kan ikke bevises, fordi anmelderen ikke har oplyst cyklens stelnummer.

2. juni 2023

Københavns Politi

"TikTok-manden" idømt forvaring for talrige overgreb på kvinder

En 31-årig mand, der af medierne har fået tilnavnet TikTok-manden, er kendt skyldig i hovedparten af de 36 forhold om blandt andet voldtægt, grov vold, ulovlig tvang og blufærdighedskrænkelse, som han var tiltalt for.

Forslag