Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. september 2020 12:35

Fire personer anholdt for bedrageri med Covid-19-hjælpepakker

Københavns Politi har i dag anholdt fire personer, der mistænkes for bedrageri for knap 1,5 millioner kroner. Pengene skulle udbetales fra de offentlige Covid-19-hjælpepakker.

To af de fire anholdte sidder allerede i fængslet i en anden sag, og det er via den efterforskning, at Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, fik mistanke om bedrageriet med Covid-19-hjælpepakkerne.

 

De anholdte mistænkes for via mindst to virksomheder at have søgt om lønkompensation for knap 1,5 millioner kroner for 26 medarbejdere. De to ansøgninger blev dog afvist af Erhvervsstyrelsen, da der bl.a. var indsat falske personnumre, og der blev derfor ikke udbetalt penge.

»Vi står med en sag, hvor de fire anholdte tilsyneladende har forsøgt at svindle med penge, som er tiltænkt virksomheder, der er økonomisk ramt af den nuværende Covid-19-situation. Vi ser med stor alvor på, at kriminelle forsøger at udnytte den sårbare situation, som hele samfundet befinder sig i i øjeblikket. Derfor er jeg også tilfreds med dagens anholdelser,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ.

I forbindelse med dagens anholdelser har politiet foretaget ransagninger på flere adresser. Blandt andet på en af de anholdtes arbejdsplads, hvor den pågældende er ansat som revisor. Efterforskningen peger dog på, at bedrageriet er sket i den anholdtes fritid og dermed uafhængigt af vedkommendes ansættelsessted. Blandt de anholdte er også to personer med relation til rockermiljøet.

 

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 30. september i Retten i Glostrup. Politiet vil begære lukkede døre.

 

Pressehenvendelser kan ske til vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

15. januar 2021

Københavns Politi

Tre mænd dømt for at sprænge pizzeria i luften

To mænd på 20 år og en mand på 23 år er blevet idømt fængselsstraffe for at have bragt en bombe til sprængning i et pizzeria på Jyllingevej i Vanløse den 18. september 2019.

13. januar 2021

Københavns Politi

Opholdsforbud på Christiania forlænges

Københavns Politi forlænger opholdsforbuddet i Pusher Street og Green Light District på Christiania frem til og med den 20. januar 2021. Det vil fortsat gælde i tidsrummet kl. 10-24 alle dage. Opholdsforbuddet er indført som et led i indsatsen for at bekæmpe Covid-19, navnlig den mere smitsomme, britiske virusvariant.

12. januar 2021

Københavns Politi

Fem personer fra bandemiljøet anholdt i narkosag

Københavns Politi har i dag anholdt fire mænd og en kvinde i en sag om såkaldte hvide bude.