Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

29. september 2020 12:35

Fire personer anholdt for bedrageri med Covid-19-hjælpepakker

Københavns Politi har i dag anholdt fire personer, der mistænkes for bedrageri for knap 1,5 millioner kroner. Pengene skulle udbetales fra de offentlige Covid-19-hjælpepakker.

To af de fire anholdte sidder allerede i fængslet i en anden sag, og det er via den efterforskning, at Særlig Efterforskning Øst (SEØ), der hører under Københavns Politi, fik mistanke om bedrageriet med Covid-19-hjælpepakkerne.

 

De anholdte mistænkes for via mindst to virksomheder at have søgt om lønkompensation for knap 1,5 millioner kroner for 26 medarbejdere. De to ansøgninger blev dog afvist af Erhvervsstyrelsen, da der bl.a. var indsat falske personnumre, og der blev derfor ikke udbetalt penge.

»Vi står med en sag, hvor de fire anholdte tilsyneladende har forsøgt at svindle med penge, som er tiltænkt virksomheder, der er økonomisk ramt af den nuværende Covid-19-situation. Vi ser med stor alvor på, at kriminelle forsøger at udnytte den sårbare situation, som hele samfundet befinder sig i i øjeblikket. Derfor er jeg også tilfreds med dagens anholdelser,« siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra SEØ.

I forbindelse med dagens anholdelser har politiet foretaget ransagninger på flere adresser. Blandt andet på en af de anholdtes arbejdsplads, hvor den pågældende er ansat som revisor. Efterforskningen peger dog på, at bedrageriet er sket i den anholdtes fritid og dermed uafhængigt af vedkommendes ansættelsessted. Blandt de anholdte er også to personer med relation til rockermiljøet.

 

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør onsdag den 30. september i Retten i Glostrup. Politiet vil begære lukkede døre.

 

Pressehenvendelser kan ske til vicepolitiinspektør Torben Henriksen på tlf. 2542 6152.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. marts 2024

Københavns Politi

Dom i sag om drabsforsøg i supermarked på Nørrebrogade

Syv mænd er i dag idømt mellem otte måneder og 14 års fængsel i sag om to drabsforsøg i et supermarked på Nørrebrogade i januar sidste år.

25. marts 2024

Københavns Politi

Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

For at forhindre voldelige sammenstød i forbindelse med fodboldkampen mellem F.C. København og Brøndby IF den 1. april indfører Københavns Politi en midlertidig, skærpet strafzone omkring Parken. Samtidig har Parken fået et påbud om, at udeholdets fans skal tilbageholdes på stadion i op til en time efter kampen.

21. marts 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.