Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

27. april 2022 17:58

Fire personer kendt skyldige i drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag kendt skyldige i drabet på en 22-årig mand. Retten fandt dem også skyldige i et drabsforsøg. En mand blev frifundet.

Det var den 8. april 2020, at en 22-årig mand blev skudt og dræbt på en parkeringsplads ved Åfløjen i Husum. I dag blev fire mænd i alderen 25 til 42 år af Retten på Frederiksberg fundet skyldige i at have planlagt og udført drabet. En femte person, som også var tiltalt for drabet og drabsforsøget, blev frifundet.

De fire mænd blev også fundet skyldige i et drabsforsøg begået den 3. april 2020 i Gadelandet, og retten fandt det samtidig bevist, at begge episoder havde baggrund i den daværende bandekonflikt.

Derudover blev de fire tiltalte fundet skyldige i at have været i besiddelse af flere skydevåben samt i at have videreført den forbudte bandegruppering Loyal To Familia.

Det var efter en grundig efterforskning, at Københavns Politi den 9. december 2020 slog til på flere adresser i hovedstadsområdet og anholdte mændene. Dagen efter blev de fremstillet i grundlovsforhøret og har siden siddet varetægtsfængslet.

Ud over de fire personer var også en 26-årig mand tiltalt for besiddelse af flere skydevåben og for at have leveret nogle af våbnene til bandegrupperingen under bandekonflikten. Også han blev i dag af retten fundet skyldig.

Retten har indtil videre fastsat næste retsdag til den 11. maj 2022 kl. 16.00. 

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager Laura Birch på tlf. 6155 3032 eller anklager Casper Sørensen på tlf. 3061 2312.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. juni 2022

Københavns Politi

Ransagning hos Tour de France-cykelhold

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Forslag