Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

23. juni 2020 15:16

Fire personer tiltalt i stor sag om metamfetamin

Fire personer er blevet tiltalt i en sag om besiddelse og salg af en stor mængde metamfetamin. I sagen er der også rejst tiltale for besiddelse af skydevåben og røveri.

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, har i dag rejst tiltale mod fire personer i alderen 21-48 år for at have solgt ikke under 4,8 kg. metamfetamin samt at have besiddet yderligere ca. 1,7 kg. metamfetamin. Derudover er der rejst tiltale for besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængeligt sted og røveri. 

Sagen, der har fået navnet ”Operation Uranus”, har været efterforsket siden august 2019. Den 9. december 2019 foretog politiet anholdelser af de fire tiltalte, som har været varetægtsfængslet siden anholdelsen. Der er tale om tre danske statsborgere samt en vietnamesisk statsborger.

I forbindelse med anholdelserne fandt politiet blandt andet 1,7 kg. metamfetamin, mere end en million kroner i kontanter samt en skarpladt pistol. 

”Metamfetamin eller Crystal Meth, som det også kaldes, fordi stoffet ligner krystaller, er et stof, vi forholdsvis sjældent ser i Danmark. Metamfetamin er et særdeles farligt stof, og derfor viser retspraksis, at besiddelse af metamfetamin straffes hårdere end besiddelse af amfetamin,” siger anklagerfuldmægtig Jelena Hansen fra Særlig Efterforskning Øst.  

Sagen er forhåndsberammet over 15 retsdage ved Retten på Frederiksberg fra den 11. januar til 22. marts 2021.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.