Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

23. juni 2020 15:16

Fire personer tiltalt i stor sag om metamfetamin

Fire personer er blevet tiltalt i en sag om besiddelse og salg af en stor mængde metamfetamin. I sagen er der også rejst tiltale for besiddelse af skydevåben og røveri.

Københavns Politi, Særlig Efterforskning Øst, har i dag rejst tiltale mod fire personer i alderen 21-48 år for at have solgt ikke under 4,8 kg. metamfetamin samt at have besiddet yderligere ca. 1,7 kg. metamfetamin. Derudover er der rejst tiltale for besiddelse af skydevåben på offentligt tilgængeligt sted og røveri. 

Sagen, der har fået navnet ”Operation Uranus”, har været efterforsket siden august 2019. Den 9. december 2019 foretog politiet anholdelser af de fire tiltalte, som har været varetægtsfængslet siden anholdelsen. Der er tale om tre danske statsborgere samt en vietnamesisk statsborger.

I forbindelse med anholdelserne fandt politiet blandt andet 1,7 kg. metamfetamin, mere end en million kroner i kontanter samt en skarpladt pistol. 

”Metamfetamin eller Crystal Meth, som det også kaldes, fordi stoffet ligner krystaller, er et stof, vi forholdsvis sjældent ser i Danmark. Metamfetamin er et særdeles farligt stof, og derfor viser retspraksis, at besiddelse af metamfetamin straffes hårdere end besiddelse af amfetamin,” siger anklagerfuldmægtig Jelena Hansen fra Særlig Efterforskning Øst.  

Sagen er forhåndsberammet over 15 retsdage ved Retten på Frederiksberg fra den 11. januar til 22. marts 2021.

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

2. december 2021

Københavns Politi

Flere betjente skal styrke trygheden i nattelivet

Julefrokostsæsonen er over os, og det betyder erfaringsmæssigt mange mennesker i byen. Det har Københavns Politi særligt fokus på, og bruger samtidig anledningen til at sætte ekstra patruljer på gaden for at øge trygheden i nattelivet. Indsatsen fortsætter også efter nytår.

2. december 2021

Københavns Politi

To dømt for opbevaring af over 200 kg dynamit

To mænd har i dag tilstået at have opbevaret 206,4 kg dynamit på en adresse på Amager. De er blevet idømt fængselsstraffe på fire og fem år.

24. november 2021

Københavns Politi

26-årig idømt ti års fængsel for forsøg på terror

Københavns Byret har idømt en 26-årig mand ti års fængsel for at købe skydevåben og ammunition til at begå en terrorhandling. En 27-årig mand er blevet idømt to år og ni måneders fængsel for sammen med den 26-årige at have købt våbnene.