Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

14. oktober 2020 09:11

Indsatsen mod banderne fortsætter

Trods forlydender om at grupperingerne har indstillet konflikten, holder Københavns Politi fast i den intensiverede indsats. Efterforskningen af konkrete sager, der kan kobles til konflikten, og den forebyggende og tryghedsskabende indsats i de lokalområder, grupperingerne holder til, fortsætter.

I løbet af de seneste uger har Københavns Politi skruet op for bandeindsatsen, fordi vi har kunnet konstatere yderligere en konflikt mellem grupperinger i det københavnske bandemiljø. 

Der har hen over de seneste dage været forlydender om, at grupperingerne angiveligt har sluttet fred. Det får ikke politiet til at indstille indsatsen. 

»Det er selvfølgelig glædeligt, hvis de stridende parter har indgået en aftale om fred. Men vi ved af erfaring, at aftaler mellem grupper af kriminelle bander kan være skrøbelige, og derfor holder vi trykket i områderne for at sikre, at der er lagt låg på konflikten,« siger ledende politiinspektør for efterforskningsenheden Poul Kjeldsen.

Derfor vil politiet fortsat føre skærpet tilsyn i områderne Tingbjerg, Sjælør, Nørrebro og Nordvest, hvor de implicerede grupperinger hovedsageligt holder til. Nærpolitiet vil desuden fortsætte den tryghedsskabende indsats med dialog med bl.a. beboerforeninger, skoler og foreninger for at øge trygheden i områderne. 

»Vi bliver ved med at være mere synligt til stede i områderne, ligesom vores efterforskning af de episoder, vi mener, bandemedlemmerne har været involveret i, fortsætter. Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til, at vi vil få stillet gerningsmændene i de sager til ansvar,« siger Poul Kjeldsen. 

Konflikten er – trods forlydenderne om, at der er sluttet fred – fortsat registreret hos politiet som en igangværende bandekonflikt. 

Bandemedlemmer, der begår kriminalitet i forbindelse med en igangværende konflikt, risikerer op til en fordobling af deres straf. Fængslede medlemmer fra involverede grupper kan desuden nægtes udgang fra fængslet under verserende konflikter. 

Københavns Politi opfordrer fortsat borgere, der føler sig utrygge eller som har oplevet noget, politiet bør kende til, til at kontakte os på tlf. 1-1-4. 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

21. april 2021

Københavns Politi

23-årig dømt for omfattende telefonbedrageri

Den dømte tilstod i dag groft telefonbedrageri rettet mod ældre borgere for flere millioner.

20. april 2021

Københavns Politi

To unge straffes med fængsel i sag med knap 800 tiltaler

I Københavns Byret blev to unge mænd i dag idømt fængsel i henholdsvis 3 år og 11 måneder og fængsel i 2 år og 10 måneder. De blev dømt for at være gerningsmænd i en sag med sammenlagt 794 tiltalepunkter.

20. april 2021

Københavns Politi

Opholdsforbuddet på Christiania ophører

Fra i morgen, onsdag den 21. april, bliver det igen tilladt at forsamles flere personer udendørs. Derfor ophæves opholdsforbuddet på Christiania i aften.