Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. august 2023 16:25

Københavns Politi etablerer to visitationszoner

På baggrund af en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger fra rocker- og bandemiljøet opretter Københavns Politi to visitationszoner.

Københavns Politi øger den synlige og tryghedsskabende indsats og opretter to visitationszoner, der begge træder i kraft i dag. Den ene zone dækker Christiania og et område af Amager, mens den anden dækker et område af Nørrebro og Nordvest.

For at sikre trygheden for borgerne på og nær Christiania vil Københavns Politi den kommende tid også have en mere synlig og tryghedsskabende tilstedeværelse i området blandt andet med den mobile politistation.

Visitationszonerne er gældende fra i dag, mandag den 28. august 2023 kl. 18.00 og frem til tirsdag den 12. september 2023 kl. 18.00.

Baggrunden for at oprette de to zoner er en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger fra rocker- og bandemiljøet. Lørdagens skyderi i Pusher Street er den seneste voldelige handling i konflikten.

”Vi vil ikke acceptere de afstumpede handlinger, der udspringer af denne konflikt. Nu skruer vi op for vores tilstedeværelse på især Christiania og på de steder, hvor vi ved, at personer fra de involverede grupper holder til. Ud over den tryghedsskabende indsats fortsætter vi vores omfattende efterforskning af både lørdagens skyderi i Pusher Street og den generelle indsats mod rocker- og bandemiljøet,” siger chefpolitiinspektør Søren Thomassen fra Københavns Politi.

Fakta:
Visitationszonen for Christiania og en del af Amager dækker følgende område:
Prinsessegade – Refshalevej – Forlandet – Kløvermarksvej – Raffinaderivej – Prags Boulevard – Strandlodsvej – Lergravsvej – Østrigsgade – Øresundvej – Amagerbrogade – Christmas Møllers Plads - Torvegade – Prinsessegade 

Københavns Politi

Kort: Openstreetmap.org

 

Visitationszonen for dele af Nørrebro og Nordvest dækker følgende område:
Mågevej – Glasvej – Frederiksborgvej – Bisiddervej – Lygten – Tagensvej – Rovsingsgade – Vermundsgade – Lersø Parkallé – Jagtvej – Tagensvej – Blegdamsvej – Fælledvej – Nørrebrogade – Peblinge Dossering – Åboulevard – Ågade – Jagtvej – Borups Allé – Mågevej

 

Københavns Politi

Kort: Openstreetmap.org

 

Beslutning om etablering af to visitationszoner i Københavns Politikreds (PDF)

Pressekontakt

Telefon: 35219260

24. november 2023

Københavns Politi

Dømt for svindel med corona-støtte

Københavns Byret har idømt en 62-årig mand to år og seks måneders fængsel for svig med offentlige midler ved uberettiget at have søgt om lønkompensation og kompensation for faste omkostninger som følge af corona-pandemien. Af de to år og seks måneder er de to år gjort betinget.

20. november 2023

Københavns Politi

Fortsat lukning af rocker-/bandetilholdssteder - visitationszoner ophører

Det er politiets vurdering, at der fortsat er konflikt mellem to grupperinger i rocker-/bandemiljøet. På den baggrund forlænges lukningen af tre tilholdssteder i København. Dog er der i den seneste tid registreret færre hændelser i visitationszonerne, og derfor forlænges de ikke, når de udløber i dag.

20. november 2023

Københavns Politi

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.