Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

20. november 2023 13:00

Københavns Politi lukker Pusher Street midlertidigt

Som led i det igangværende arbejde, der på sigt skal føre til en permanent lukning af hashhandlen i Pusher Street på Christiania, gennemfører Københavns Politi på onsdag en midlertidig lukning af gaden.

Onsdag kl. 15 rydder Københavns Politi boderne i Pusher Street på Christiania, og da politiet bliver i gaden resten af dagen, vil hashsalget være lukket.

Aktionen er et skridt i den retning, der er sat med helhedsplanen, der skal føre til en permanent ændring og lukning af hashhandlen i Pusher Street.

”Med onsdagens lukning sender vi et første signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Kl. 15 fjerner vi boderne, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget dermed vil være lukket resten af dagen. Vi vil samtidig være synligt til stede andre steder både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere,” siger vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi.

Det vil ikke være forbudt at opholde sig i Pusher Street, mens hashsalget er lukket, men er man i besiddelse af hash, risikerer man stadig at blive anholdt og sigtet. Onsdagens aktion er den første af en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi vil gennemføre den kommende tid. 

”Christiania er generelt et fredeligt sted, og både beboerne og erhvervslivet på Christiania har også tilkendegivet, at de ønsker en anden løsning i Pusher Street. Det vil vi i Københavns Politi gerne bidrage til, så alle kan færdes trygt på hele Christiania. Samtidig fortæller vi med indsatsen de kriminelle grupperinger, der tjener på det organiserede hashsalg i Pusher Street, at deres tilstedeværelse på Christiania på et tidspunkt kommer til at stoppe,” siger Simon Hansen.

Fakta:
Bag helhedsplanen står ud over Københavns Politi også Københavns Kommune, Fonden Fristaden Christiania, Justitsministeriet, Social-, Ældre- og Boligministeriet og Social- og Boligstyrelsen.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

11. juli 2024

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger lukning af to rocker-/bandetilholdssteder

Da det er politiets vurdering, at der fortsat verserer en konflikt mellem to grupperinger i det københavnske rocker-/bandemiljø, forlænger politiet lukningen af to tilholdssteder.

10. juli 2024

Københavns Politi

54-årig dømt for drabet på Hanne With

En 54-årig mand er idømt 11 år og seks måneders fængsel for drabet på Hanne With, der blev dræbt den 1. januar 1990.

9. juli 2024

Københavns Politi

33-årig anholdt for drab - fremstilles i grundlovsforhør senere

En 42-årig er natten til tirsdag fundet dræbt på et hotel i Sydhavnen. 33-årig mand er anholdt.