Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. februar 2020 10:00

Anholdte i stor narkosag sigtes for indsmugling af 100 kilo kokain


Alle 27 anholdte er udlændinge fra en række forskellige lande. Tre personer blev anholdt i Spodsbjerg, mens 24 blev anholdt på et fragtskib.

27 personer bliver klokken 10.00 fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret sigtet for indsmugling af ikke under 100 kilo kokain.

 

De 27 personer blev anholdt lørdag i en større, koordineret aktion. De mange kilo kokain blev kastet fra containerskibet Duncan Island i Langelandsbæltet ud for Langelands østkyst. Her tog tre mænd imod det i en mindre båd, hvorefter de sejlede kokainen til Spodsbjerg på Langeland. Her blev kokainen så pakket i bagagerummet i en bil. Herefter var planen, at det skulle transporteres til København og videre til andre pt. ukendte steder i Skandinavien. De tre mænd blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

 

”Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne,” siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

 

”En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd. Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de bl.a. fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet,” siger Dannie Rise.

 

Mens de tre mænd sejlede mod land med kokainen, sejlede fragtskibet videre. I dansk farvand syd for Gedser blev det bordet af politifolk fra Københavns Politi og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

 

Alle de anholdte er udlændinge. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

 

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine. De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

17. august 2022

Københavns Politi

27-årig sigtet for hvidvask af stort millionbeløb

Københavns Politi har i dag anholdt og sigtet en 27-årig mand for hvidvask af mere end 74 millioner kroner. Han fremstilles i grundlovsforhør senere i dag.

12. august 2022

Københavns Politi

Politi til mistænkt til knivstikkeri på Vesterbro: Meld dig selv

I en sag, hvor en 29-årig mand blev stukket med kniv, opfordrer Københavns Politi nu en af de tre gerningsmænd til at melde sig selv. To andre mistænkte er allerede varetægtsfængslet.

11. august 2022

Københavns Politi

25-årig mand varetægtsfængslet for at tvinge fodboldfans til at udlevere tøj

I et grundlovsforhør er en 25-årig mand blevet varetægtsfængslet i 20 dage for flere tilfælde af ulovlig tvang mod FCK-fans søndag den 7. august.

Forslag