Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

16. februar 2020 10:00

Anholdte i stor narkosag sigtes for indsmugling af 100 kilo kokain


Alle 27 anholdte er udlændinge fra en række forskellige lande. Tre personer blev anholdt i Spodsbjerg, mens 24 blev anholdt på et fragtskib.

27 personer bliver klokken 10.00 fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret sigtet for indsmugling af ikke under 100 kilo kokain.

 

De 27 personer blev anholdt lørdag i en større, koordineret aktion. De mange kilo kokain blev kastet fra containerskibet Duncan Island i Langelandsbæltet ud for Langelands østkyst. Her tog tre mænd imod det i en mindre båd, hvorefter de sejlede kokainen til Spodsbjerg på Langeland. Her blev kokainen så pakket i bagagerummet i en bil. Herefter var planen, at det skulle transporteres til København og videre til andre pt. ukendte steder i Skandinavien. De tre mænd blev i stedet anholdt i Spodsbjerg.

 

”Vi er selvfølgelig meget tilfredse med, at de mange kilo kokain ikke har ramt gaden. Nu efterforsker vi videre for at finde frem til, hvem der nu venter forgæves på leverancerne,” siger leder af Center for speciel efterforskning ved Københavns Politi, politiinspektør Dannie Rise.

 

”En mængde kokain i denne størrelse er rigtig, rigtig mange millioner værd. Når de sælger narkoen på gaden, så geninvesterer de bl.a. fortjenesten i ny kriminalitet, og de penge mangler nogen nu og kan derfor ikke blive investeret i våben, køretøjer og andet, der understøtter den organiserede kriminalitet,” siger Dannie Rise.

 

Mens de tre mænd sejlede mod land med kokainen, sejlede fragtskibet videre. I dansk farvand syd for Gedser blev det bordet af politifolk fra Københavns Politi og de 24 ombordværende besætningsmedlemmer blev anholdt.

 

Alle de anholdte er udlændinge. De tre mænd, der tog imod kokainen og blev anholdt i Spodsbjerg er en 50-årig mand fra Rusland og to personer fra Letland på hhv. 41 og 44 år.

 

De 24 anholdte besætningsmedlemmer fra fragtskibet består af 13 personer fra Filippinerne, fem personer fra Rusland, tre personer fra Letland, to personer fra Ecuador, en fra Indien, en fra Polen og endeligt en fra Ukraine. De sigtede er i alderen 25 til 60 år.

 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

25. september 2023

Københavns Politi

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rocker-/bandetilholdssteder

Københavns Politi har besluttet at forlænge de to visitationszoner, der blev oprettet den 28. august. Samtidig fortsætter lukningen af tre rocker-/bandetilholdssteder.

19. september 2023

Københavns Politi

Tre personer sigtet for at købe fiktive fakturaer af hvidvasknetværk

Tre mænd er sigtet for moms- og skattesvig ved at have betalt fiktive fakturaer for ydelser, deres virksomheder aldrig har modtaget. På den måde har de unddraget staten store beløb i moms og skat.

18. september 2023

Københavns Politi

36-årig tilstår moms- og skattesvig for cirka 68 millioner kroner

En 36-årig mand er idømt fængsel i fire år for grov moms- og skattesvig i en række selskaber, som han har været direktør for og ejer af. Manden tilstod anklagepunkterne.