Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. september 2019 14:45

Koordineret ransagningsaktion mod bandemiljøet

Torsdag morgen har Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi med assistance fra øvrige politikredse på Sjælland gennemført en koordineret ransagningsaktion mod 31 adresser i de to politikredse.

Siden februar har der været 13 sprængninger i Storkøbenhavn, og aktuelt udspiller der sig en konflikt mellem bandegrupperinger i det storkøbenhavnske område. Desuden beslaglagde politiet i sidste uge 57 skydevåben og en stor mængde ammunition, der blandt andet var beregnet til brug i bandemiljøerne. 

»Vores efterforskning og efterretninger gør, at vi begynder at se en kobling mellem nogle af sprængningerne i Storkøbenhavn og bandemiljøet, og derfor har vi foretaget den her massive ransagningsaktion i dag. Det er dog vigtigt at understrege, at det langt fra er alle sprængningerne, hvor vi ser den kobling,« siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

Ud over 31 adresser er flere baggårde og grønne områder også blevet ransaget. 

I forbindelse med ransagningerne blev der fundet tre knive, et slagvåben, en peberspray, samt kontanter og narkotika, men ingen skydevåben eller eksplosivstoffer. En person har kortvarigt været anholdt, og er nu løsladt igen. 

Det er vigtigt at understrege, at man som borger kan færdes trygt i Storkøbenhavn. 

»Som almindelig borger skal man ikke gå og være bekymret for, at man bliver ramt af en af de her sprængninger. Man kan fortsat færdes trygt i København. Vi tager de her sager meget alvorligt og efterforsker på højtryk for at få stillet gerningsmændene bag til ansvar,« siger Torben Svarrer. 

Københavns Politi har i forbindelse med dagens aktion haft den mobile politistation i Mjølnerparken for at invitere borgere til en snak med deres lokale betjente. 
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

27. oktober 2021

Københavns Politi

Tænk dig om, hvis du har våbenlignende genstande med i det offentlige rum

Københavns Politi beder borgere være opmærksomme på, hvordan de agerer med våbenlignende effekter i det offentlige rum efter flere eksempler, hvor legetøjsvåben har skabt utryghed.

19. oktober 2021

Københavns Politi

31-årig tiltalt for at overtræde indrejseforbud ved evakuering

Den 31-årige rejste ind i Danmark i forbindelse med evakueringen fra Afghanistan i august.

18. oktober 2021

Københavns Politi

19-årig tiltalt for færdselsdrab på Borups Allé

En 21-årig mand blev påkørt og dræbt, da flere biler kørte om kap på Borups Allé natten til den 20. juni. Føreren af den bil, der ramte den 21-årige, er nu blevet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder.