Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

26. september 2019 14:45

Koordineret ransagningsaktion mod bandemiljøet

Torsdag morgen har Særlig Efterforskning Øst (SEØ), Københavns Politi og Københavns Vestegns Politi med assistance fra øvrige politikredse på Sjælland gennemført en koordineret ransagningsaktion mod 31 adresser i de to politikredse.

Siden februar har der været 13 sprængninger i Storkøbenhavn, og aktuelt udspiller der sig en konflikt mellem bandegrupperinger i det storkøbenhavnske område. Desuden beslaglagde politiet i sidste uge 57 skydevåben og en stor mængde ammunition, der blandt andet var beregnet til brug i bandemiljøerne. 

»Vores efterforskning og efterretninger gør, at vi begynder at se en kobling mellem nogle af sprængningerne i Storkøbenhavn og bandemiljøet, og derfor har vi foretaget den her massive ransagningsaktion i dag. Det er dog vigtigt at understrege, at det langt fra er alle sprængningerne, hvor vi ser den kobling,« siger leder af SEØ, politiinspektør Torben Svarrer. 

Ud over 31 adresser er flere baggårde og grønne områder også blevet ransaget. 

I forbindelse med ransagningerne blev der fundet tre knive, et slagvåben, en peberspray, samt kontanter og narkotika, men ingen skydevåben eller eksplosivstoffer. En person har kortvarigt været anholdt, og er nu løsladt igen. 

Det er vigtigt at understrege, at man som borger kan færdes trygt i Storkøbenhavn. 

»Som almindelig borger skal man ikke gå og være bekymret for, at man bliver ramt af en af de her sprængninger. Man kan fortsat færdes trygt i København. Vi tager de her sager meget alvorligt og efterforsker på højtryk for at få stillet gerningsmændene bag til ansvar,« siger Torben Svarrer. 

Københavns Politi har i forbindelse med dagens aktion haft den mobile politistation i Mjølnerparken for at invitere borgere til en snak med deres lokale betjente. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

16. juni 2022

Københavns Politi

Brite idømt halvandet års fængsel for dødelig skibskollision

To danske søfolk mistede livet efter en skibskollision den 13. december sidste år. I dag blev en 30-årig brite idømt halvandet års fængsel – bl.a. for uagtsomt manddrab.

Forslag