Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

7. oktober 2022 17:49

Mand anholdt på den iranske ambassade

Københavns Politi blev fredag morgen kaldt ud til den iranske ambassade på Østerbro efter, at en mand var trængt ind på ambassadens grund.

En 32-årig iransk statsborger er anholdt efter, at han fredag morgen trængte ind på grunden på den iranske ambassade med en kniv. Her blev han stoppet af en medarbejder på ambassaden uden for ambassadebygningen. 

Den 32-årige vil lørdag formiddag blive fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten i Københavns Byret, hvor Københavns Politi vil begære lukkede døre. 

Manden er sigtet for to tilfælde af hærværk, for grov vold og for straffelovens § 114 a, nr. 2, som vedrører forbrydelser mod internationalt beskyttede personer som f.eks. diplomater. 

Den videre efterforskning sker i samarbejde mellem Københavns Politi og Politiets Efterretningstjeneste (PET). 

På baggrund af hændelsen har Københavns Politi Og PET taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger i forhold til den iranske ambassade og ambassadens medarbejdere mv. 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

23. maj 2024

Københavns Politi

Bagmænd anholdt for omfattende svindel via Facebook

Københavns Politi har anholdt fire unge mænd, som mistænkes for at være bagmænd i en lang række sager om økonomisk svindel via Facebook. I samme sag er flere end 70 personer allerede sigtet for hvidvask for at agere såkaldte muldyr.

22. maj 2024

Københavns Politi

Brand i skurvogn betragtes ikke længere som en drabssag

Efterforskningen af en brand på Frieslandsvej i Dragør den 28. april peger på, at en 67-årig mand omkom som følge af selve branden.

21. maj 2024

Københavns Politi

12 mænd anholdt i sag om omfattende hvidvask

I en koordineret aktion har Københavns Politi i dag slået til på forskellige adresser og anholdt 12 mænd i et større sagskompleks om hvidvask af ikke under 900 millioner kroner.