Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

9. december 2020 11:51

To ”hvide bude” dømt

To mænd på 22 og 25 år idømt hhv. 2 år og 10 måneders fængsel og 3 år og 3 måneders fængsel for organiseret salg af kokain via sms-beskeder

Københavns Byret dømte her til formiddag de to mænd for at have solgt kokain til et større antal personer i en periode i 2019. Salget er foregået via SMS-beskeder – det som også er kendt som ”hvide bude”. De to mænd har på baggrund af en omfattende efterforskning i sagen bl.a. erkendt salg af henholdsvis ca. 670 gram kokain og 750 gram kokain.

Sagen er efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi. 

SEØ anholdt den 9. december 2019 den 22-årige mand på sin bopæl og fandt ved ransagning på adressen en række mobiltelefoner. På baggrund af politiets fund blev den 22-årige mand varetægtsfængslet, ligesom den 25-årige mand blev varetægtsfængslet in absentia. Den 25-årige blev efterfølgende udleveret fra Spanien og varetægtsfængslet i sagen den 27. maj 2020. 

”Jeg kan med stor tilfredshed konstatere, at det med SEØ’s grundige efterforskningsarbejde er lykkedes at optrevle et salgsnetværk af kokain i Danmark,” siger Danni Richter, senioranklager ved Københavns Politi.

Københavns Politi har stort fokus på ”Hvide bude”. Sammen med den operative indsats, er efterforskningen af netværk som dette, nogle af mange værktøjer, der tages i brug i kampen mod den organiserede handel med euforiserende stoffer.

”Straffen i dag afspejler, at der er tale om organiseret distribution af kokain som har en samfundsskadelige karakter,” siger Danni Richter.

 

De to mænd modtog dommen og blev varetægtsfængslet frem mod afsoning.

 

Pressekontakt:

For yderligere udtalelser og information, kontakt senioranklager Danni Richter på tlf. 6113 7402.
 

Pressekontakt

E-mail: kbh-presse@politi.dk
Telefon: 35219260

Flere nyheder

11. maj 2021

Københavns Politi

Både bagmand, mellemmænd og kurérer dømt i narkosag

I efterforskningen af en sag om organiseret indsmugling og videresalg af kokain fra Brasilien til Danmark er det lykkedes at optrevle flere led i kæden. 7 personer er i dag blevet idømt fængselsstraffe for deres roller i sagen.

10. maj 2021

Københavns Politi

Nye kameraer på plads i København

Københavns Politi har taget nye kameraer i brug. De skal være med til at sikre borgernes tryghed og styrke politiets efterforskningsmuligheder.

28. april 2021

Københavns Politi

Rocker idømt tre års fængsel for hæleri af klonede biler

Et 55-årigt rockermedlem blev i dag ved Retten i Roskilde dømt for hæleri af stjålne biler. Bilerne var klonede, dvs. forsynet med falske stelnumre og i flere tilfælde også falske udenlandske registreringsattester, der tilhørte tilsvarende biler – og efterfølgende indregistreret i Danmark.