Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

10. december 2020 18:14

Politiet har spot på organiseret cykeltyveri

Københavns Politi har særligt fokus på de organiserede cykeltyverier og hælercentraler

Der pågår i øjeblikket en række efterforskninger mod hælercentraler, som har specialiseret sig i videresalg af stjålne cykler - lige som Københavns Politi har haft flere sager mod grupper af tyve, der stjal store mængder af cykler. Hvis man har kendskab til sådanne hælercentraler eller organiseret cykeltyveri, så opfordrer Københavns Politi borgerne til at henvende sig.
”Vi har gennem længere tid haft fokus på organiserede cykeltyverier. Vi tager cykeltyverier alvorligt og rykker ud til cykeltyverier i det omfang, vi har mulighed for det. Men der er situationer, hvor vi ikke har mulighed for at sende en patrulje, fordi vi har mere presserende opgaver – fx hændelser med personfarlig kriminalitet,” siger ledende politiinspektør ved Københavns Politi Gert Sejbak.

Den seneste uge har der været en række sager, hvor mistænkte cykeltyve er blevet sigtet;

Mandag blev vi kontaktet af en borger, der havde set sin stjålne cykel til salg på et socialt medie. En af vores patruljer fulgtes med borgeren til møde med sælgeren og denne blev sigtet for cykeltyveri. 

Natten til tirsdag sigtede vi en yngre mand for cykeltyveri på Nørrbro, efter henvendelse fra en borger, der havde hørt vinkelsliber-støj.

Tirsdag eftermiddag anholdt vi to drenge på Frederiksberg, som begge var i besiddelse af batteridrevne vinkelslibere. Anholdelens skete efter henvendelse fra en borger, der havde bemærket hvordan de to drenge nøje undersøgte kvarterets ladcykler.

”Sagerne er gode eksempler på borgere, der har rettet henvendelse til os, fordi de har oplevet cykeltyverier eller har set deres stjålne cykel til salg på de sociale medier,” siger Gert Sejbak.
Politiet opfordrer borgere der køber brugte cykler, til at være opmærksomme:
”Som borgere bør vi være opmærksomme på, at de mange cykler stjæles, fordi der er et marked for stjålne cykler. Så derfor vil jeg opfordre til, at man er skeptisk, hvis man ser en brugt cykel til en lidt for god pris – for så kan man komme til at understøtte det marked”, siger politiinspektøren, som også opfordrer købere af brugte cykler til at være skeptiske, hvis handlen ikke foregår på sælgers bopæl.


Københavns Politi opfordrer til, at man kontakter sin lokale betjent, hvis man har kendskab til mistænkeligt salg af brugte cykler, en såkaldt cykelhælercentral. Man kan finde oplysning om sin lokale betjent på politiets hjemmeside Din Betjent

Hvis du oplever et cykeltyveri, der er i gang, skal du ringe 114 

Pressekontakt: Ledende politiinspektør Gert Sejbak: 93500472


Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

29. marts 2023

Københavns Politi

23-årig tiltalt for skyderiet i Field's

I sagen om skyderiet i Field’s den 3. juli 2022 har Københavns Politis anklagemyndighed rejst tiltale mod en 23-årig mand. Han er blandt andet tiltalt for tre drab og flere drabsforsøg.

29. marts 2023

Københavns Politi

Syv mænd kræves varetægtsfængslet for salg af omkring to ton hash

I alt syv mænd i alderen 27-62 år blev tirsdag anholdt i en større sag om organiseret hashhandel i Pusher Street på Christiania.

28. marts 2023

Københavns Politi

Anholdt for at svindle ældre - gik især efter Aase og Hjørdis

Københavns Politi har anholdt fem unge mænd for omfattende telefonsvindel mod ældre kvinder. En 23-årig mand bliver fremstillet i grundlovsforhør i dag.

Forslag