Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

28. april 2021 14:52

Rocker idømt tre års fængsel for hæleri af klonede biler

Et 55-årigt rockermedlem blev i dag ved Retten i Roskilde dømt for hæleri af stjålne biler. Bilerne var klonede, dvs. forsynet med falske stelnumre og i flere tilfælde også falske udenlandske registreringsattester, der tilhørte tilsvarende biler – og efterfølgende indregistreret i Danmark.

Sagen har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) og handler om et stort antal biler, som politiet beslaglagde i en aktion den 1. maj 2018. 

Den 55-årige blev dømt for hæleri af ti biler til en samlet værdi af over to millioner kroner samt forsøg på hæleri af værkstedsudstyr for cirka en halv million kroner. Han blev frifundet for flere andre forhold.

 

Straffen blev udmålt som en fællesstraf med en reststraf fra en tidligere prøveløsladelse og lød på tre års fængsel.  

»Jeg er tilfreds med, at strafudmålingen i sagen afspejler, at den 55-åriges omgang med klonede biler er foregået systematisk og organiseret, og der er derfor tale om hæleri af særlig grov beskaffenhed,« siger senioranklager Rasmus von Stamm. 

En 46-årig mand blev fundet medskyldig i hæleri af den ene af bilerne og blev straffet med fængsel i et år. 

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt senioranklager Rasmus von Stamm på telefon 3056 4857.

Pressekontakt

Telefon: 35219260

Flere nyheder

30. juni 2022

Københavns Politi

Ransagning hos Tour de France-cykelhold

På baggrund af en retsanmodning fra de franske myndigheder har Københavns Politi i morges gennemført en ransagning hos cykelholdet Bahrain Victorious på holdets hotel i Brøndby.

23. juni 2022

Københavns Politi

Tre års fængsel og udvisning til bagmand i indbrudsnetværk

En 33-årig rumænsk statsborger blev i dag idømt tre års fængsel for omfattende handel med tyvekoster. Derudover blev han udvist for bestandig.

20. juni 2022

Københavns Politi

Mand kræves varetægtsfængslet for bedrageri for mindst 307 millioner kroner

Københavns Politi har i dag anholdt en 42-årig mand, som er sigtet for bedrageri mod en række investorer, der troede, de investerede i konkursboer.

Forslag